Red Bull Content Pool

Brundle en Verstappen sceptisch over nieuwe reglementen in 2026


2026 nadert en de op handen zijnde wijziging in de Formule 1-reglementen kan een donkere toekomst betekenen voor teams als Red Bull. Sky Sports-commentator Martin Brundle labelt de situatie ronduit als “zorgwekkend”.

Zorgen rondom onzekerheid 2026

Teams als Audi en Red Bull kampen momenteel met een onzekerheidsfactor. De exacte reglementen voor 2026 liggen nog niet vast, ondanks dat het jaar snel dichterbij komt. Brundle, zelf voormalige F1-coureur, uitte zijn zorgen in de Sky Sports F1-podcast, waarin hij de timing van de nieuwe reglementen in twijfel trekt. “Naar mijn mening hadden deze regels al meer dan een jaar geleden vast moeten liggen”, aldus Brundle, die bezorgd is dat velen nieuwkomers te weinig ervaring hebben om zich tijdig te kunnen voorbereiden op de aanstaande veranderingen.

Audi en Red Bull

“Met Audi heb je een nieuw team, en met Red Bull Powertrains heb je, weliswaar met steun van Ford, in feite ook een nieuw bedrijf. Er zijn veel onbekenden”, zegt Brundle, die bang is dat teams als Audi en Red Bull in 2026 op achterstand zullen starten. Hij vergelijkt de situatie zelfs met het hybride V6 tijdperk in 2014, waar Mercedes duidelijk de overhand had.



Uitlatingen van Max Verstappen

Max Verstappen, de huidige troef van Red Bull, is ook een van de dissidente stemmen tegen de aangekondigde wijzigingen. Hij heeft er vooral moeite mee dat de auto’s met de nieuwe regels nog zwaarder kunnen worden en dat er meer gebruik zal worden gemaakt van actieve aerodynamica.

“Het is belangrijker om gewoon te proberen het gewicht van de auto’s te bestrijden en dat te optimaliseren, in plaats van al deze hulpmiddelen en trucs om het inhalen of volgen te helpen” verklaarde Verstappen aan Motorsport.com.

Wat betekent dit voor de toekomst?

De toekomst van Red Bull en Audi in Formule 1 hangt aan een dunne draad terwijl de regels in een troebel gebied blijven hangen. Als de ervaringen uit het verleden een indicatie zijn, zou aanzienlijke verandering in de sport ten koste kunnen gaan van teams die niet voldoende voorbereid zijn of een gebrek aan ervaring hebben.