Coulthard over Verstappen en Hamilton: “Deze gasten gaan een klapper maken”

Voormalig F1-coureur David Coulthard geniet enorm van de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Coulthard gelooft dat dit jaar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een klassiek Formule 1-seizoen met een spannende titelstrijd, vergelijkbaar met de strijd tussen Prost en Senna of Schumacher en Häkkinen. De Schot verwacht daarom de nodige incidenten.

Red Bull Racing de beste papieren

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen heeft Red Bull Racing momenteel de beste papieren om het wereldkampioenschap te winnen. Maar, mocht Verstappen dit seizoen niet de felbegeerde wereldtitel in de wacht slepen, dan zal dat in ieder geval niet door een gebrek aan talent komen. David Coulthard vertelt in gesprek met The Daily Mail dat Verstappen naast enorm talentvol ook ervaren en volwassen is, en dat dit alles tezamen hem een favoriet maakt voor de wereldtitel: “Hij is ervaren en volwassen genoeg, wat op 23-jarige leeftijd ongelofelijk lijkt. Toch is hij er meer dan klaar voor.”

“Ik denk dat hij geniet van de uitdaging”

Als hij gevraagd wordt naar Hamilton, legt de voormalig coureur uit dat hij denkt dat Verstappen het beste in Hamilton naar boven zal halen. Dat de zevenvoudig wereldkampioen momenteel niet de snelste auto heeft zal daar weinig verschil in maken. “Ik denk dat Lewis tijdens zijn carrière vaker wel dan niet een geweldige auto heeft gehad. Dus ik denk niet dat hij ooit kan zeggen: ‘Het leven is oneerlijk, waarom is mijn auto niet de snelste…’ Hij heeft er daar namelijk al gewoon veel van gehad. Ik denk niet dat hij daarover zou klagen.” 

“Ik denk dat hij geniet van de uitdaging. Hij vindt vaak een extra versnelling als hij gepusht wordt. Dat is geweldig voor zijn nalatenschap, zijn motivatie en de F1-fans.”

Spectaculair seizoen

Coulthard kijkt enorm uit naar de rest van het seizoen. Volgens hem kunnen we namelijk een klassiek seizoen verwachten,. De afgelopen twee races voorspellen in ieder geval veel goeds. “We hebben twee fantastische races gezien. Hopelijk zullen we een derde krijgen.” 

Bij een klassieke titelstrijd hoort natuurlijk vuurwerk en drama. “Op een zeker moment zullen deze gasten een keer een klap maken. Er was al een klein beetje contact in de eerste bocht in Imola. Ik denk dat iedereen die de Formule 1 al heel lang volgt zich zal kunnen herinneren dat Prost en Senna twee keer samenkwamen op Suzuka. Ik pleit natuurlijk nooit voor contact tussen twee raceauto’s, maar mijn god dat zorgt wel dat we een aantal memorabele momenten krijgen. Ik denk dat het [dit seizoen en de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton, red.] alle kenmerken van een klassiek seizoen heeft,” zo sluit een enthousiaste Coulthard af. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *