Photo by Clive Rose/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

De reactie van Verstappen na de Grand Prix van Singapore

Max Verstappen kende geen ideale zondag tijdens de Grand Prix van Singapore. Na een moeizame kwalificatie op zaterdag, waar hij niet verder kwam dan de elfde plaats, wist de Nederlandse coureur toch nog een vijfde plek uit de race te slepen. Echter, dat was niet zonder de nodige frustratie en gemiste kansen, vooral vanwege een veelbesproken moment met AlphaTauri-coureur Liam Lawson.Tactische missers

De race begon redelijk voor Verstappen. Binnen de eerste zeven ronden wist hij drie posities te winnen. Alles leek rooskleurig, totdat de safety car op de baan kwam. Waar andere teams hun coureurs naar binnen haalden voor een bandenwissel, koos Red Bull ervoor op de baan te blijven. Een keuze die Verstappen later in de race duur kwam te staan. “Iedereen reed natuurlijk op nieuwe banden en was een stuk sneller, dus ik maakte echt geen kans. Door die safety car werden de banden ook koud en ik kreeg ze niet meer op temperatuur,” vertelde Verstappen.

De rol van Lawson

Verstappen was al opgeklommen naar de vijfde plaats en had zijn zinnen gezet op P4. Een veelbelovende positie, gezien het lastige weekend dat hij en Red Bull hadden. Maar toen kwam hij achter de AlphaTauri van Liam Lawson. In een sector hield Lawson Verstappen achter zich, waardoor de Nederlander cruciale seconden verloor.

Experts zoals Ho-Pin Tung en Tom Coronel zijn het erover eens dat dit moment een significante invloed had op de race van Verstappen. “Als je hier als coureur achter zit, dan weet je dat je meer dan twee tienden verliest. Sterker nog, dit heeft hem meer dan een seconde gekost,” zei Tung.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.In het kort

Verstappen heeft een vijfde plaats behaald in Singapore, maar met wat meer geluk en een andere strategie had er zeker meer ingezeten. De keuzes van Red Bull en het verdedigende werk van Liam Lawson speelden een sleutelrol in het eindresultaat. Terwijl Lawson zich mogelijk in de kijker speelde voor een stoeltje bij AlphaTauri volgend seizoen, zal Verstappen en zijn team veel stof tot nadenken hebben in de aanloop naar de volgende Grand Prix in Japan.

Van de veelbelovende opmars in het begin tot de tactische misser tijdens de safety car en het gevecht met Lawson: het was een race vol gemiste kansen voor Verstappen en Red Bull. Terwijl andere teams en coureurs, zoals racewinnaar Carlos Sainz, hun momenten grepen, blijft Red Bull achter met vragen die beantwoord moeten worden voor de volgende race.Er zal veel worden nagepraat over deze race, vooral over de keuzes en het moment met Lawson. Maar zoals Verstappen zelf zei: “Het voelde tijdens de race wel iets beter, maar nog altijd niet naar onze normale standaard.” Met deze woorden in het achterhoofd, kijken we nu al uit naar de volgende strijd op het asfalt.