Dennis domineert in eerste Formule E-race van het seizoen

Jake Dennis heeft de eerste Formule E-race van het seizoen gewonnen. Hij reed op dominante wijze weg bij de concurrentie. Dennis vertrok vanaf plek twee en nadat hij polesitter Lucas Di Grassi eenmaal had ingehaald, verdween hij langzaam maar zeker aan de horizon.

Safety car-situaties

De race werd onderbroken door een aantal safety car-situaties. De eerste na een crash van Robin Frijns, die daarbij zijn pols brak, gevolgd door een stilgevallen Jaguar van Sam Bird en later nog een crash van Edoardo Mortara in zijn Maserati.

Dennis domineert

In de tweede helft van de race ging het echter beter en waren er geen onderbrekingen meer. We zagen Jake Dennis de leiding pakken van Di Grassi, waarna de Brit gemakkelijk weg wist te rijden. Ook Pascal Wehrlein wist in zijn Porsche makkelijk Di Grassi voorbij te steken en hij pakte de tweede plek.

Spannende strijd om plek drie

De strijd om plek drie was zeer spannend. Di Grassi had het minste energie van iedereen, maar verdedigde zijn derde plek ronde na ronde met hand en tand tegen onder meer debutant Jake Hughes van McLaren en Andre Lotterer van Andretti. Uiteindelijk wist hij de derde plek te houden, maar de achterstand op de winnaar was met achttien seconden wel aanzienlijk. Plek vier was voor Lotterer, plek vijf voor Hughes.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Casino Scout Nederland
F1Head