Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Eerste beelden en shakedown Red Bull RB20Max Verstappen heeft de nieuwe Red Bull RB20 voor het eerst aan de tand gevoeld op het circuit van Silverstone. Dit gebeurde tijdens een zogenaamde shakedown, waarbij het team maximaal 200 kilometer mag rijden om de systemen van de auto te testen. De officiële onthulling van de RB20 staat gepland voor aanstaande donderdag in Milton Keynes. Het team van Red Bull Racing is het laatste dat de auto voor seizoen 2024 presenteert, net na de presentaties van Ferrari, McLaren en Mercedes.

Eerste ronden van de RB20

Max Verstappen, drievoudig wereldkampioen, mocht de eer van de eerste ronden op Silverstone in de RB20 op zich nemen. Deze gelegenheid was de perfecte kans voor het team om alle systemen grondig te testen voordat de auto over een week in actie komt tijdens de testdagen in Bahrein. Hoewel de officiële beelden van de RB20 nog niet zijn vrijgegeven, zijn er al wel enkele aanpassingen zichtbaar, met name rond de motorkap.

Officiële presentatie aan de horizon

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de officiële presentatie van de Red Bull Racing RB20, die gepland staat voor donderdag in Milton Keynes. Red Bull Racing sluit hiermee de rij van Formule 1-teams die hun wagens voor het aankomende seizoen aan het publiek tonen. Tot nu toe lijken Red Bull Racing, Ferrari, McLaren en Mercedes de enige teams te zijn die al een shakedown met hun nieuwe wagens hebben uitgevoerd.

Bekijk ook eens:Spanning bouwt op voor testdagen in Bahrein

Na de shakedown en de officiële presentatie van de RB20, kijken fans en experts uit naar de prestaties van de nieuwe wagen tijdens de testdagen in Bahrein. Dit zal de eerste echte krachtmeting zijn voor de RB20, waarbij het team een beter beeld zal krijgen van waar ze staan in vergelijking met de concurrentie.

De beelden