Ferrari krijgt flink meer vermogen in tweede seizoenshelft


Ferrari krijgt flink meer vermogen in tweede seizoenshelft

De Italiaanse renstal Ferrari hoopt de tweede seizoenshelft een stuk competitiever te zijn. Om dit voor elkaar te krijgen introduceert Ferrari een nieuwe motorupgrade die voor meer vermogen moet zorgen. Teambaas Mattia Binotto is in ieder geval positief gestemd, zo blijkt uit zijn gesprek met Motorsport.com. 

Slim omgaan met de regels

Ferrari heeft dit seizoen voor een andere strategie gekozen dan andere renstallen. Daar waar andere teams al de toegestane upgrades al hebben gedaan, heeft Ferrari componenten achtergehouden. Teams mogen namelijk maar één keer per seizoen elk onderdeel van de motor upgraden. 

Tegenover Motorsport.com maakt Binotto dan ook wereldkundig dat de Italiaanse renstal eindelijk met upgrades komt: “Wij zullen met ontwikkelingen aan de krachtbron komen.”

Betrouwbaarheid vs. vermogen

Het is opvallend te noemen dat Ferrari een van de weinige teams is die hele componenten verbeterd of vervangt. Teams zoals Red Bull en Mercedes hebben bijvoorbeeld vooral de betrouwbaarheid van hun krachtbronnen verbeterd. 

Dit heeft volgens Binotto te maken met het feit dat Ferrari het seizoen is begonnen met een motor die nog niet helemaal af was. “Er zijn dus nog componenten die wij gebruiken die van de motor van vorig jaar afkomstig zijn Daar gaan we nu evoluties van meenemen. Ik denk dat wij daarmee een significante stap kunnen zetten voor de tweede helft van het jaar”

Gat van zeven tienden naar de topteams

Ferrari strijdt momenteel met McLaren om de derde plaats in het wereldkampioenschap. Maar Binotto kijkt verder dan deze derde plek – hij wil mee kunnen komen met Mercedes en Red Bull. Vooralsnog is dat nog niet aan de orde.  “Wij weten dan ook dat we achter Mercedes en Honda liggen”. De teambaas stelt dat Ferrari gemiddeld zo’n 7 tienden trager is dan deze bolides, waarvan zo’n 60% wordt veroorzaakt door een verschil in vermogen.