Red Bull Content Pool

“Horner zoekt contact met Alonso voor mogelijke Red Bull-switch”


Fernando Alonso’s contract bij Aston Martin loopt af en de geruchtenmolen draait op volle toeren. Red Bull Racing, onder leiding van teambaas Christian Horner, zou direct in verband gebracht worden met een onverwachte zet waarmee Alonso kans zou maken op het tweede Red Bull zitje.

Een onverwachte wending

De recente verrassende overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari heeft al voor opschudding gezorgd binnen de Formule 1, maar nu lijkt Red Bull Racing ook op weg om headlines te halen. Met het contract van Fernando Alonso bij Aston Martin dat ten einde komt, hebben zowel Mercedes als Red Bull Racing hun interesse getoond in de ervaren coureur.Verstappen en Red Bulls toekomst in twijfel

Te midden van deze gesprekken is er een verhaal van interne strijd binnen de gelederen van Red Bull. Terwijl Max Verstappen, de huidige sterspeler van het team, zijn loyaliteit aan het team benadrukt, lijkt zijn toekomst met het team onzeker te worden door aanhoudende conflicten op het hoogste niveau. De situatie rondom de extern adviseur van het team, Helmut Marko, blijft ook onduidelijk, wat bijdraagt aan de algehele instabiliteit.

Horner neemt het initiatief

In een zet die de machtsverhoudingen binnen het Red Bull-team zou kunnen uitdagen, heeft Horner blijkbaar zelf het initiatief genomen door directe gesprekken te voeren met Alonso over een mogelijke overstap. Deze stap is opmerkelijk omdat normaal gesproken dergelijke onderhandelingen onder de bevoegdheid van Marko vallen.

Potentiële verschuivingen in de F1

Met Hamiltons historische stap naar Ferrari, de mogelijkheid van Alonso’s overstap naar Red Bull Racing, en veel rijders contracten die dit seizoen eindigen wordt de opstelling voor het seizoen 2025 een spannend vooruitzicht.