Photo by Shutterstock

Jos Verstappen grijpt net naast podium in Hellendoorn Rally

Het was bijna een sprookjesachtige comeback voor Jos Verstappen, de vader van Formule 1-coureur Max Verstappen, in de Hellendoorn Rally dit weekend. De ervaren racer toonde zijn vaardigheden en passie voor de rallysport, maar ondanks een indrukwekkende inhaalslag kwam hij slechts een paar seconden tekort voor een podiumplek.Eerste dag veelbelovend

Jos Verstappen, actief in de Rally2-klasse, reed dit weekend samen met co-piloot Renaud Jamoul in een Skoda Fabia RS. De eerste dag van het evenement zag er veelbelovend uit voor Verstappen. Hij nam een voorsprong in het klassement en leek alle kaarten in handen te hebben voor een sterke finish. Maar zoals zo vaak in de motorsport, kan één foutje roet in het eten gooien.

Het kantelpunt: een moment van onoplettendheid

Op vrijdagavond ging het echter mis. Verstappen raakte van de baan en kreeg een tijdstraf van twee minuten. Het was een zure appel om door te bijten, zeker omdat hij tot dat moment de leiding in het klassement stevig in handen had. Maar zoals het een ware racer betaamt, gaf Jos niet op en ging hij vol gas op zoek naar revanche.

Zaterdag: de dag van de comeback

Zaterdag was Verstappen vastberaden om zijn achterstand goed te maken. Van de zestien proeven die dag sloot hij er twaalf af als de snelste. Een indrukwekkende prestatie die zijn achterstand van twee minuten reduceerde tot slechts één minuut en vijftien seconden. Alles leek erop dat Verstappen zijn fout van de vorige dag goed zou maken en alsnog een plek op het podium zou bemachtigen.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

In het kort

Hoewel Jos Verstappen op zaterdag bijna een wonder verrichtte door twaalf van de zestien proeven te winnen, was het uiteindelijk net niet genoeg om op het podium te eindigen. Hij miste de derde plaats in het klassement met slechts vier seconden, een minieme marge in de wereld van rallysport. Ondanks het gemis van een podiumplaats heeft Verstappen wederom laten zien een veelzijdig en gedreven coureur te zijn, met een passie voor racen die verder gaat dan alleen de Formule 1.

De Hellendoorn Rally was weer een bewijs van het talent en de vastberadenheid van Jos Verstappen. Hoewel hij het podium net niet haalde, heeft hij met zijn comeback wel laten zien dat hij nog lang niet uitgeracet is. Het was een weekend vol hoogte- en dieptepunten, maar één ding is zeker: Jos Verstappen blijft een coureur om in de gaten te houden, in welke klasse hij ook rijdt.