Leclerc kijkt vooruit na gridstraf: “Was de beste keuze om te maken”

De betrouwbaarheidsproblemen bij Ferrari laten hun sporen na. Titelkandidaat Charles Leclerc incasseert dit raceweekend een gridstraf van minstens 10 plekken. Zijn team is namelijk genoodzaakt de turbocharger op zijn bolide te vervangen.

Betrouwbaarheid

De rollen van Red Bull en Ferrari lijken compleet omgedraaid. Daar waar in het begin van het seizoen Red Bull was die geteisterd werd door problemen met de betrouwbaarheid is het nu Ferrari die vaak vroegtijdig de strijd moet staken. Afgelopen Grand Prix, de Grand Prix van Azerbeidzjan, vielen bijvoorbeeld zowel Sainz als Leclerc uit. Opvallend genoeg hadden ze allebei een ander probleem: bij Sainz lag het probleem bij de hydrauliek, terwijl Leclerc’s motor simpelweg plofte.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Voorzorg

Daarom heeft Ferrari besloten dit weekend de nodige onderdelen, waaronder de turbocharger, te vervangen. Een lastige keuze, aangezien Leclerc, die inmiddels derde staat in het coureurskampioenschap, nu een klein wonder nodig heeft om tijdens de Grand Prix van Canada op het podium te eindigen.

Het lijkt er dus op dat Leclerc voorlopig nog niet kan denken aan de wereldtitel. Het gat met huidig wereldkampioen en huidig klassementsleider Max Verstappen bedraagt immers maar liefst 34 punten.

De beste keuze

Toch ziet Leclerc het allemaal positief in: “Ik denk dat dit de beste keuze was om te maken, maar laten we maar kijken hoe het gaat uitpakken”, zo citeert Formule1.com de Monegask. De gridstraf is uiteraard een domper, maar met de race pace van de Ferrari lijkt het wel goed te zitten. “Over het algemeen zag het [de vrije trainingen, red.] er niet slecht uit, dus dat is goed.”

Er is echter nog genoeg werk aan winkel voor Leclerc en zijn team: “Max [Verstappen, red.] is het hele weekend al erg snel en hij zat er al direct vanaf het begin op. Ik denk dat we een inhaalslag op hem moeten gaan maken, zowel over één ronde als op racesnelheid.”

Casino Scout Nederland
F1Head