Red Bull Content Pool

Marko ziet geen reden voor wissel: Pérez levert volgens plan


Helmut Marko heeft zijn steun uitgesproken voor coureur Sergio Pérez na de wat tegenvallende resultaten tijdens de Grand Prix van Australië. Ondanks opvallende prestaties van Carlos Sainz, wiens naam rondzingt als mogelijke aanwinst voor Red Bull, benadrukt Marko het vertrouwen in Pérez en attendeert op verbeterpunten om zijn positie nog solider te maken.

Marko’s vertrouwen in Pérez blijft sterk

Red Bull Racing heeft een bewogen start van het seizoen achter de rug, met wisselende resultaten voor hun coureurs. Na een verrassende overwinning van Carlos Sainz in Australië, die de aandacht van vele teams trok waaronder mogelijk ook Red Bull, benadrukt Helmut Marko zijn blijvende steun voor Sergio Pérez. Ondanks de verhalen over een mogelijke terugkeer van Sainz naar Red Bull, laat Marko weten dat Pérez’s prestaties in de eerste races van het seizoen hem niet ongerust maken. “Dit jaar heeft Checo drie goede races gereden. Zijn resultaat in Melbourne werd beïnvloed door schade aan de wagen en hogere bandenslijtage,” aldus de adviseur.

Focus op verbetering

Terwijl Marko Pérez blijft steunen, benadrukt hij ook een duidelijk verbeterpunt voor de Mexicaanse coureur: zijn prestaties in de kwalificatie. Volgens Marko vormen deze tot nu toe het enige zwakke punt van Pérez. “Als hij hierin verbetert, hoeven we niet verder te kijken. De sfeer binnen ons team is uitstekend, ook met Sergio,” deelt hij mee.

Het raadsel rondom Ricciardo

Terwijl de discussie rondom de positie van Pérez voortduurt, heeft Marko ook zijn licht laten schijnen over een andere Red Bull-coureur, Daniel Ricciardo, wiens huidige vorm vragen oproept binnen het team. “We zijn allemaal aan het puzzelen over zijn situatie. Hij is consequent langzamer dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. Dit is verrassend, aangezien Ricciardo tijdens de wintertests sterke resultaten liet zien,” legt Marko uit.

Vooruitkijken naar Japan

Ondanks de huidige onzekerheden, richt Marko zijn blik al op de volgende races, met name de Grand Prix van Japan. Na een onfortuinlijke uitval van Max Verstappen in Melbourne, verzekert Marko dat het team geen reden heeft tot zorg voor de race in Suzuka. “Het probleem in Melbourne was geen structurele fout, maar iets wat nog nader onderzocht moet worden. Voor Japan zijn we optimistisch; het circuit ligt ons goed en Max presteert er traditioneel sterk.”