Nieuwe aandrijfas in RB19 van Verstappen: Red Bull hoopvol

Red Bull heeft nieuwe maatregelen genomen om de problemen aan de auto van Max Verstappen op te lossen, zo meldt De Telegraaf-journalist Erik van Haren. Het team heeft een nieuwe aandrijfas geïnstalleerd in Verstappens RB19, wat moet zorgen voor een stabiele en probleemloze race.

Hele weekend snel

Hoewel Verstappen het hele weekend snel was en op weg leek naar een overwinning, gooide een kapotte aandrijfas roet in het eten en moest hij vanaf P15 starten. Red Bull-teambaas Christian Horner was verrast door het probleem en hoopt nog steeds dat Verstappen een goed resultaat kan behalen in Jeddah. Verstappen zelf blijft positief en ziet mogelijkheden op het (straten)circuit.

Zelfs Aston Martin-coureur Fernando Alonso is optimistisch en verwacht dat Verstappen minstens in de top drie eindigt. Het probleem met de auto van Verstappen kwam onverwachts op en kan tijdens de race opnieuw optreden. Het team heeft er echter vertrouwen in dat de nieuwe aandrijfas het probleem voorgoed oplost.

Inhaalrace voor de boeg

Ondanks de nieuwe maatregelen zal Verstappen vanaf P15 moeten starten voor zijn inhaalrace. Teams mogen maximaal vier aandrijfassen per coureur per seizoen gebruiken, dus Verstappen krijgt geen straf voor deze wijziging. De Grand Prix van Saoedi-Arabië begint vanavond om 18:00 uur Nederlandse tijd.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Casino Scout Nederland
F1Head