Vergne start seizoen met eerste tijd in Mexico City E-Prix

De Formule E-seizoen 2022-23 is van start gegaan met een knaller in Mexico City, waar Jean-Eric Vergne de eerste tijd veroverde met een tijd van 1m13.294s. In de eerste training van het seizoen was hij afwisselend de snelste rijder, en wist op het einde van de sessie debutant Jake Hughes te verslaan.

McLaren-coureur Rene Rast was de eerste die een tijd neerzette met 1m19.069s, maar dat werd snel overtroffen door Vergne’s eerste ronde. De Fransman was 0,3 seconden sneller dan de Duitser.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Vervolg van vrije training 1

Naarmate de sessie vorderde, daalden de tijden snel. Andre Lotterer was even de snelste, maar werd vervangen door een aantal andere rijders. Uiteindelijk belandde de machine op de 1m15.691s van Pascal Wehrlein. Er volgde een korte full course yellow, zodat de race directeuren van Formula E de systemen konden testen, voordat Wehrlein vervangen werd door de DS Penske-koppels Vergne en Stoffel Vandoorne.

Vergne’s 1m15.217s werd verslagen door Mitch Evans, maar de tijd van de Nieuw-Zeelander werd snel overtroffen door de eveneens Jaguar-aangedreven Envision van Sebastien Buemi, die een 1m15.030s noteerde. Evans noteerde een 1m14.946s om boven Buemi te komen, maar Vergne claimde opnieuw de eerste plek, ondanks een glijpartij door de chicane van bocht 10.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Wehrlein maakte gebruik van de glijpartij van Vergne om twee tiende sneller te zijn, zittend op de eerste plek voor een korte periode voordat hij werd vervangen door de Porsche-aangedreven Andretti van Jake Dennis. Vergne’s eerder genoemde glijpartij gaf aan dat er meer snelheid in zijn DS Penske-pakket zat, en hij leverde daarop door een halve seconde boven Dennis te zetten om de leiding te nemen na de eerste 15 minuten.

Laatste momenten van vrije training 1

In de laatste minuten van de sessie verbeterde Hughes zijn tijd tot 1m13.737s, waarmee hij Vergne uit de eerste plaats verdreef, maar Vergne wist toch de eerste tijd te behouden met zijn tijd van 1m13.294s.

Casino Scout Nederland
Ezoicreport this ad
F1Head