Verstappen woedend na problemen met servers tijdens virtuele 24 uur Le Mans

Het was een teleurstellend weekend voor Max Verstappen en zijn team, na problemen met de servers tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans. Na meerdere disconnects en problemen met de servers, besloten Verstappen en zijn team om de race te staken. Verstappen was woedend en had geen goed woord over voor de organisatie.

Problemen met de servers

Toen Verstappen voor de derde keer uit de race werd gegooid vanwege problemen met de servers, was hij het zat. “Ze zeggen dat het pech is, maar ik noem het incompetentie. Ze kunnen hun eigen game niet eens onder controle houden. Dit is de derde keer al dat ik uit de game wordt gegooid tijdens deze race. Dit is ook de laatste keer dat ik meedoe”, aldus Verstappen.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Het was een teleurstelling voor Verstappen en zijn team, die zich maanden hadden voorbereid op deze race. “Wat is het punt? Je bereidt je maanden voor, we leiden het kampioenschap en de race waarvoor we ons twee maanden hebben voorbereid. Dan gaan ze er zo om mee om?”, vroeg Verstappen zich af.

Rode vlaggen en server-aanvallen

Ook de organisatie kreeg kritiek van Verstappen. De 24 uur van Le Mans lag op zaterdag zelfs al even stil toen mensen van buitenaf probeerden de servers aan te vallen, waardoor de organisatie besloot om de rode vlag te zwaaien. “Er zijn twee rode vlaggen geweest omdat er mensen de server aanvielen. Ze hebben een streep gezet door de regen (de virtuele regen tijdens de race, red.) en nog steeds worden mensen uit het niets uit de game gegooid”, aldus Verstappen.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Een clownshow

Verstappen was duidelijk niet te spreken over de organisatie. “Ook wij, maar vervolgens doen ze (de wedstrijdleiding, red.) er niets mee. Het is een grap, dit kan je geen evenement noemen. Het is een clownshow. Daarom was het beter om de auto uit de wedstrijd te halen.”

Verstappen besloot om het spel van zijn computer te verwijderen. “Ik ga het spel van mijn computer verwijderen. Dat is mooi, scheelt wat ruimte op mijn computer. Ik hoop dat iedereen het doet!” De Nederlander hoopt dat de organisatie in de toekomst beter hun zaken op orde zullen hebben, zodat dit soort problemen in de toekomst vermeden worden.

Het is duidelijk dat Verstappen teleurgesteld is in de organisatie van de virtuele 24 uur van Le Mans. Hij en zijn team hadden zich maanden voorbereid op deze race, maar problemen met de servers en rode vlaggen gooiden roet in het eten. Verstappen heeft geen goed woord over voor de organisatie, die volgens hem incompetent is.

Het is een groot verlies voor de organisatie dat Verstappen zich terugtrekt uit de race. Verstappen is een wereldberoemde coureur en zijn deelname aan de virtuele 24 uur van Le Mans zou zeker hebben bijgedragen aan de populariteit van het evenement. Het is te hopen dat de organisatie in de toekomst beter hun zaken op orde zal hebben, zodat dit soort problemen vermeden kunnen worden.

In plaats van te blijven hangen in woede en teleurstelling, moet Verstappen nu kijken naar de toekomst. Hij kan zich concentreren op zijn volgende race in de Formule 1-kalender of zich voorbereiden op een ander virtueel raceweekeinde.

YouTube video

Casino Scout Nederland
F1Head