Red Bull Content Pool

Verstappen ziet mogelijkheden ondanks vierde startplaats in sprintrace China


De sprintkwalificatie voor de Grand Prix in China stond in het teken van veranderlijke weersomstandigheden, waar Max Verstappen uiteindelijk als vierde finishte. De sessie begon tamelijk droog, maar de omstandigheden verslechterden snel; de baan werd natter en glibberiger, wat flinke uitdagingen met zich meebracht voor de coureurs.

Beslissende momenten in de kwalificatie

In de derde sessie, waar de strijd om de pole position zich ontvouwde, had Verstappen moeite om zijn Red Bull op de baan te houden. De grip was ver te zoeken en dit leidde ertoe dat hij en andere coureurs diverse keren van de baan schoten. Uiteindelijk moest Verstappen de pole position laten aan Lando Norris, die twee seconden sneller was. Lewis Hamilton en Fernando Alonso completeerden de eerste drie startposities, waardoor Verstappen genoegen moest nemen met een start vanaf de vierde plek.



Verstappen’s reflectie op de kwalificatie

Na de sessie sprak Verstappen met de pers en legde uit dat de condities leken op ‘rijden op ijs’, waardoor het lastig was om de banden op temperatuur te krijgen. Ondanks de minder ideale startplek aan de vuile kant van de baan voor de aankomende sprintrace, accepteert Verstappen de vierde plaats. “We verdienen het om hier te staan,” zei Verstappen, wijzend op de uitdagende omstandigheden.

Vooruitkijken naar de sprintrace

Met de sprintrace in het vooruitzicht, heeft Verstappen het over de kansen die hij ziet vanaf de vierde positie. Hoewel starten aan de binnenkant minder grip biedt, ziet hij kansen om goed te presteren, mits hij een sterke start kan realiseren. “Er zijn zeker kansen,” aldus Verstappen. “We moeten een zo’n goed mogelijke start hebben en daarna wordt het een lange stint op één setje banden, wat het heel interessant gaat maken.”

Door de onvoorspelbaarheid van het weer en de resultaten van de kwalificatie, belooft het een spannende sprintrace te worden.