Porsche Motorsport

Voormalig F1-kampioen Vettel keert terug naar de racebaan


Na een jaar van afwezigheid sinds zijn pensioen aan het eind van het Formule 1-seizoen 2022, zal Sebastian Vettel volgende week terugkeren in de autosportwereld. De viervoudig wereldkampioen is uitgenodigd door Porsche Penske Motorsport om hun nieuwe Hypercar, de Porsche 963, te testen op het Spaanse circuit van Aragón. Gedurende 36 uur krijgt Vettel de kans om deze auto, die later dit jaar op Le Mans te zien zal zijn, grondig aan de tand te voelen.

Een succesvolle loopbaan in de Formule 1 achter zich latend

Sebastian Vettel nam afscheid van de Formule 1 na het seizoen van 2022. Hij heeft gedurende zijn carrière bij teams als Red Bull Racing en Ferrari vier wereldkampioenschappen op zijn naam geschreven en kwam in totaal 53 keer als winnaar over de finishlijn. Hoewel Max Verstappen hem inmiddels voorbijgestreefd is qua aantal overwinningen en op weg lijkt het aantal titels te evenaren, blijft Vettel een van de meest succesvolle rijders in de geschiedenis van de Formule 1.

Nieuwe uitdagingen op de horizon

De test op het circuit van Aragón markeert Vettels eerste kennismaking met een Le Mans Hypercar en is een voorbereiding op een volwaardige test in Mannheim en Weissach. Vettel heeft zijn enthousiasme voor deze nieuwe uitdaging niet onder stoelen of banken gestoken. “Ik heb altijd andere raceseries gevolgd en mijn nieuwsgierigheid naar endurance-evenementen moedigde me aan om het gewoon eens te proberen,” verklaarde hij. Met deze test wordt de basis gelegd voor mogelijke deelname aan het World Endurance Championship in 2024.Mogelijke deelname aan Le Mans in de toekomst?

Nu Vettel betrokken is bij het testen van een Le Mans Hypercar, groeit de speculatie over zijn deelname aan de 24 uur van Le Mans. Met geruchten over een mogelijk team met Max Verstappen en Fernando Alonso, tweevoudig Le Mans-winnaar, zou Vettels deelname het evenement een extra dimensie geven. Echter, de Duitse coureur blijft voorzichtig en heeft nog geen concrete plannen onthuld. “Dit wordt een nieuwe ervaring voor mij. We zullen zien wat er verder gebeurt – op dit moment zijn er geen verdere plannen voor de toekomst,” zegt Vettel over zijn ambities.

Een nieuwe fase breekt aan voor Vettel

De terugkeer van Vettel naar de autosport heeft zowel fans als insiders enthousiast gemaakt. Zijn eerste ervaring met een Le Mans-hypercar wordt met veel belangstelling gevolgd. Ondanks het ontbreken van vaste plannen voor de toekomst, vormt deze test met de Porsche 963 een belangrijke stap in Vettels carrière na de Formule 1. Als hij besluit om deel te nemen aan Le Mans of andere endurance-wedstrijden, zal dat ongetwijfeld aanzienlijke aandacht genereren. Voor nu is het afwachten hoe deze nieuwe uitdaging zich ontvouwt voor een van de meest succesvolle Formule 1-coureurs van het afgelopen decennium.