Red Bull Content Pool

Wolff over RB20: “Moedige stap, maar esthetisch niet geweldig”


Na een periode van intensieve ontwikkeling onthulde Red Bull Racing recent hun nieuwe auto, de RB20, gedurende een shakedown op Silverstone. Opvallend aan de nieuwe creatie die Max Verstappen onder zijn hoede neemt, zijn de ontwerpelementen die sterk doen denken aan vorige Mercedes modellen, iets wat Red Bull’s technisch directeur Pierre Waché en adviseur Helmut Marko niet ontkennen. Terwijl ze erkennen de inspiratie uit Mercedes’ ontwerp te hebben gehaald, benadrukken ze dat hun uitvoering aanzienlijk verbeterd is.

Het besluit van Red Bull om elementen van het Mercedes ontwerp over te nemen heeft de aandacht getrokken van Mercedes-baas Toto Wolff, die tijdens een evenement in Bahrein zijn licht liet schijnen over deze strategische ontwikkeling. Hij beschouwt de stap van Red Bull als uiterst moedig, aangezien het afwijkt van een conservatieve benadering waarbij een goed presterend concept verder wordt verfijnd.

“Esthetisch Niet Geweldig, Maar Logisch”

Wolff merkte op dat Red Bull naast de ‘zero sidepods’ ook de opvallende motorkap, die binnen hun team bekend stond als ‘The Great Wall’, heeft geadopteerd uit het Mercedes ontwerp. Hoewel hij de esthetische waarde van de aanpassingen in twijfel trekt, erkent hij wel de logica achter de beslissing. De veranderingen lijken misschien groot, maar volgens Wolff ligt de ware kracht van de Formule 1 auto’s tegenwoordig in de ondervloer. Dit is een gebied waar Red Bull de afgelopen jaren een aanzienlijke voorsprong heeft opgebouwd door hun innovatieve ontwerpen en waarvan hij verwacht dat ze verder zullen ontwikkelen, hoewel niet op een radicaal andere manier dan wat al zichtbaar is.De Toekomst van Red Bull’s Ontwerpstrategie

Het gesprek over de gelijkenis tussen Red Bull’s RB20 en eerdere Mercedes-modellen benadrukt de continue evolutie en het streven naar verbetering binnen de Formule 1. Ongeacht de esthetiek, is het duidelijk dat zowel Red Bull als Mercedes zich blijven focussen op de ontwikkeling van hun voertuigen om te kunnen domineren op het circuit. Met deze recente ontwikkelingen lijkt het 2023-succes van Red Bull ze een vliegende start te geven voor het nieuwe seizoen.