Zeer positieve geluiden uit het Red Bull-kamp: “Op dit moment het snelste”

Als we Max Verstappen en Red Bull-adviseur Helmut Marko mogen geloven staat Red Bull Racing er goed voor dit seizoen. Zo is Verstappen zeer tevreden met het harde werk van de Oostenrijkse renstal en claimt Marko zelfs dat Red Bull momenteel het snelste team is. 

Contractverlenging

Een paar weken geleden verlengde wereldkampioen Verstappen zijn contract bij Red Bull tot en met maar liefst 2028. De Nederlander is namelijk hartstikke blij bij het team en heeft er alle vertrouwen in dat ze samen nog veel kampioenschappen in de wacht zullen slepen. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“We kunnen heel goed met elkaar overweg”, zo legt hij uit tegenover Verstappen.com. “Het voelt heel goed, natuurlijk en vertrouwd aan. We hebben ook altijd in elkaar het geloof gehad dat we wereldkampioen zouden kunnen worden. Dat hebben we nu natuurlijk samen bereikt en ik zie daarom ook geen reden om bij een ander team te willen zijn.”

Dit seizoen weer? 

Ook Red Bull zelf heeft er alle vertrouwen in. Helmut Marko, een invloedrijke adviseur bij de renstal, gelooft zelfs dat Red Bull vooralsnog de favoriet is voor de titel dit seizoen. Deze conclusie heeft hij getrokken op basis van de testdagen in Barcelona en Bahrein, zo verklaart hij aan OE24. 

Heb jij al F1TV? De beste manier om volledige races terug te kijken en live te zien? Nee?! Klik hier en bestel F1TV en kijk met een paar minuten alle race actie!

“Wat Mercedes heeft gebracht ziet er echt revolutionair uit maar uiteindelijk draait het om de tijden. De prestaties zien er niet heel erg indrukwekkend uit. Ik zeg dan: het belangrijkste is dat wij op dit moment het snelste team zijn.”

Top onderweg

Tegelijkertijd realiseert Marko zich dat conclusies trekken op basis van de testdagen uiterst riskant is. Gedurende het seizoen kan het veld namelijk alsnog flink opgeschud worden. “Ik kan mij vorig seizoen nog voor de geest halen, toen lag Mercedes immers ook nogal achter. Maar goed, wij gaan ons in eerste instantie maar eens op ons zelf en op onze auto richten. We zijn daarmee echt top onderweg.”

F1Head