Shutterstock

Alonso over zijn langetermijnverbintenis met Aston Martin


Fernando Alonso heeft onlangs bevestigd dat hij voor de komende jaren vastgelegd is bij Aston Martin. Alonso, een coureur met een lang en indrukwekkend cv in de wereld van de motorsport, spreekt zelfs over een levenslang project bij het team dat gevestigd is in Silverstone.

Alonso legt meerjarige toewijzing uit

De komende veranderingen in de motorreglementen, die in 2026 op de agenda staan, speelden een cruciale rol in de toewijding van Alonso aan het Aston Martin-team. De Spanjaard stelt dat een contract van slechts een jaar in deze context geen bevredigend alternatief voor hem was. Een deel van die reden was de toekomstige samenwerking met motorfabrikant Honda, die Alonso als essentieel omschrijft voor zijn besluit om bij het team te blijven.

In gesprek met verschillende media stelt Alonso: “De nieuwe reglementen en de samenwerking met Honda speelden een cruciale rol in mijn beslissing om langer bij Aston Martin te blijven.”

De coureur, bekend om zijn strijdvaardige aanpak op het circuit, ziet dit nieuwe contract niet alleen als een belofte voor de nabije toekomst. “Dit is het langste contract dat ik ooit in mijn loopbaan heb getekend. Het bindt mij vele jaren aan Aston, en we zullen moeten zien in welke hoedanigheid en hoelang precies ik zal blijven rijden,” zegt hij.



Blijvende inzet voor de Formule 1

Wanneer Alonso specifiek wordt gevraagd over de mogelijkheid om na 2026 te blijven racen, houdt hij zijn kaarten dicht tegen de borst. “Ik zou het zeker leuk vinden, maar ik kan niet exact voorspellen wanneer ik stop met racen of wanneer ik zou beginnen aan mijn pensioen”, zegt hij.

Toch is een ding zeker. De tweevoudig wereldkampioen is niet van plan om te stoppen in de komende twee jaar en zal minimaal tot 2026 blijven rijden. “Ik wil niet bevestigen hoe lang het precies zal duren, maar zolang ik aan het racen ben, zal ik het beste proberen te presteren met dit team,” aldus Alonso.

De rol van Honda in Alonso’s besluit

In de context van Alonso’s langetermijnplanning voor Aston Martin speelt Honda, bekend als een wereldwijde producent van auto’s en motoren, een sleutelrol. Ondanks de eerdere moeilijkheden die Alonso met Honda ondervond in het verleden, noemt hij de toekomstige samenwerking met de Japanse fabrikant als een belangrijk element in zijn besluit om zijn Aston Martin contract te verlengen.

Alonso, die ooit bekend stond om zijn kritische kijk op de McLaren-Honda samenwerking, heeft nu lof voor de Japanse onderneming. “Het huidige succes van Honda en Red Bull heeft zeker invloed op mijn beoordeling van Honda,” zegt hij. “Als ik een keuze moet maken, zou ik kiezen voor ons project en onze motor, gezien hun huidige dominantie in de sport.”