Breuk tussen Hamilton en Cullen: reden voor het vertrek eindelijk onthuld

Lewis Hamilton en zijn fysiotherapeute, Angela Cullen, hebben hun samenwerking na zeven jaar beëindigd. Het nieuws van de breuk werd bekendgemaakt door de zevenvoudig wereldkampioen op zijn Instagram-account. Hamilton meldde dat Cullen een nieuwe uitdaging zocht en dat hij haar die niet wilde ontzeggen.Vertrouwen

Cullen zelf liet weten dat ze het vertrouwen van Hamilton enorm waardeerde en benieuwd was naar wat de toekomst voor hem in petto heeft. De timing van het vertrek van Cullen is opmerkelijk, omdat zij nog aanwezig was bij de Grand Prix van Bahrein en het seizoen 2023 pas net begonnen is.

Toto Wolff, de baas van het Mercedes-team, liet weten dat Hamilton de reden was voor de wissel. Hij zei tegen Auto, Motor und Sport dat Hamilton ervoor heeft gekozen om Cullen te vervangen. Volgens Wolff was Hamilton al een tijdje op zoek naar een nieuwe assistente, omdat het ‘niet meer ging’. Hij benadrukte echter dat Cullen voor altijd de mascotte van Mercedes zal blijven.

Persconferentie

Op de persconferentie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië gaf Wolff meer toelichting over de reden van de breuk. “Als je merkt dat iets niet meer gaat, dan moet je daar eerlijk over zijn”, aldus Wolff. “Dan moet je veranderingen doorvoeren. Angela zal gemist worden, want ze was de enige met een luidere stem dan een startende Formule 1-motor. Maar als dit is wat hij (Hamilton, red.) wil, dan zullen wij hem daar altijd in steunen.”


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

De breuk tussen Hamilton en Cullen heeft veel aandacht gekregen in de media. Veel fans en journalisten zijn benieuwd naar de precieze reden van de breuk en wie er verantwoordelijk voor is. Het nieuws heeft ook geleid tot speculatie over de invloed van de breuk op Hamilton’s prestaties in het huidige seizoen. Hamilton heeft zelf nog niet gereageerd op de berichten over zijn breuk met Cullen.

In de Formule 1-wereld is het gebruikelijk dat coureurs en hun teams samenwerken met fysiotherapeuten en personal assistenten. Deze professionals ondersteunen de coureurs bij hun fysieke en mentale voorbereiding op races en helpen hen om in topconditie te blijven. De breuk tussen Hamilton en Cullen laat zien dat ook in deze samenwerkingen veranderingen kunnen optreden. Het is belangrijk dat coureurs en hun teams open en eerlijk communiceren over hun behoeften en verwachtingen, zodat ze de beste ondersteuning krijgen om hun prestaties te optimaliseren.


Casino Scout Nederland
F1Head