Aston Martin

Dit is de Aston Martin AMR24


Aston Martin heeft haar Formule 1-wagen voor het seizoen 2024 onthuld, de AMR24. Deze nieuwe bolide vertegenwoordigt een significante evolutie van de voorganger, de AMR23, waarmee het team vorig jaar de vijfde plaats behaalde in het constructeurskampioenschap. Fernando Alonso en Lance Stroll nemen ook dit jaar het stuur in handen, met de hoop het succes van afgelopen seizoen te evenaren of zelfs te overtreffen.


Aston Martin zet hoog in voor 2024

Na een jaar met acht podiumplekken, met name in de eerste seizoenshelft, heeft Aston Martin bewezen een geduchte concurrent te zijn voor de traditionele top van de Formule 1. Ondanks de felle concurrentiestrijd en de ontwikkelingssnelheid van andere teams, heeft Aston Martin zich goed staande gehouden en eindigde het op een respectabele vijfde plaats. Met de AMR24 mikt het team op een voortzetting van deze opwaartse trend.

Innovaties aan de AMR24

Technisch directeur Dan Fallows lichtte tijdens de presentatie een tipje van de sluier op over de technische vooruitgang die met de AMR24 is geboekt. Volgens hem zijn de meeste onderdelen van de auto veranderd, wat de AMR24 een aanzienlijk andere uitstraling geeft ten opzichte van zijn voorganger. De focus ligt niet alleen op uiterlijke veranderingen, zoals de neus en de achtervleugel, maar er is ook veel aandacht besteed aan wat zich onder de motorkap bevindt.

Fallows onthulde dat Aston Martin verschillende componenten van Mercedes heeft overgenomen, waaronder de nieuwe ophanging. De structurele gelijkenissen met de AMR23 blijven echter bestaan, met minimale aanpassingen aan de voorste en achterste eind van de auto.Aston Martin behoudt focus op continuïteit

Met het vasthouden aan de bewezen coureursduo van Fernando Alonso en Lance Stroll, evenals het voortbouwen op het succes van de AMR23, toont Aston Martin een duidelijke focus op stabiliteit en continuïteit binnen het team. De AMR24 symboliseert een nieuwe fase voor Aston Martin in hun strijd om de toppositie in de Formule 1, en het team is optimistisch over haar kansen in het komende raceseizoen.

De foto’s