Mercedes

Dit is de Mercedes W15


Mercedes heeft officieel de W15 onthuld, hun nieuwste Formule 1-wagen, waarmee Lewis Hamilton en George Russell komend seizoen de strijd willen aangaan. De onthulling vond plaats op het circuit van Silverstone onder koude omstandigheden. Deze auto markeert een belangrijk moment voor het team dat na twee teleurstellende seizoenen op zoek is naar herstel. Met radicale veranderingen en onder leiding van James Allison, hoopt Mercedes de kloof naar koploper Red Bull te dichten.

Nieuwe richting voor Mercedes

Tijdens de presentatie op Silverstone benadrukte teambaas Toto Wolff dat de W15 een radicale afwijking vormt van de voorgangers. De auto, die volledig onder het toezicht van James Allison is ontwikkeld, wijkt af op vrijwel elk component. “De conceptwijziging betekent een totale afstand van onze vorige chassisindeling, gewichtsverdeling en luchtstroom,” legde Wolff uit. Hij benadrukte dat dit noodzakelijk is om de kans op succes te vergroten, hoewel hij erkende dat het ook mis kan gaan.

Technische uitdagingen en ambitie

Na moeizame jaren, waarin de auto’s van Mercedes vooral worstelden met bouncing en porpoising, is er veel verwachting van de W15. Vorig jaar wist George Russell nog een overwinning te behalen, maar de auto slaagde er niet in om consistent te presteren in het kampioenschap. Met de nieuwe aanpak en een grote technische herziening zet Mercedes hoog in om weer aan de top te komen.Horizonten verkennen

De W15 zal zijn eerste echte test ondergaan tijdens een aanstaande 200km film dag in Bahrein, vlak voor de officiële testdagen beginnen. Dit biedt het team een gelegenheid om de prestaties van de auto te evalueren en te finetunen voor het seizoen daadwerkelijk van start gaat. Met veranderingen op elk niveau en de hoop op vooruitgang, kijkt het team met spanning uit naar deze eerste cruciale kilometers op de baan.

De komende weken zullen cruciaal zijn voor Mercedes, aangezien ze de W15 verder zullen ontwikkelen en voorbereiden voor de eerste race. Met de ambitie om de dominantie van Red Bull uit te dagen, staat het team voor een belangrijk seizoen waarin ze hopen hun fortuin te keren.

De foto’s