Ferrari

Dit zeggen de internationale media over de zege van Sainz in Australië


Het weekend van de Australische Grand Prix was er een vol verrassingen en teleurstellingen voor teams en coureurs. Waar Max Verstappen en Red Bull Racing een weekend kenden om snel te vergeten, schreef Carlos Sainz geschiedenis door de race op zijn naam te schrijven, slechts twee weken na een blindedarmoperatie. Internationale media laten hun licht schijnen over deze opwindende race, hieronder een uiteenzetting van hun reacties.

Onderzoek naar de teleurstelling van Red Bull

De Grand Prix van Australië liep uit op een teleurstelling voor Red Bull Racing. Max Verstappen, gestart vanaf pole, moest vroegtijdig opgeven door een probleem met zijn remmen. Zijn teamgenoot Sergio Pérez, die na een gridstraf als zesde was gestart, slaagde er niet in om aanspraak te maken op een hogere positie dan de vijfde plaats, waarbij hij de race eindigde met een aanzienlijke achterstand van 56 seconden op de winnaar.

Na de race onthulde Christian Horner, teambaas van Red Bull, details over het probleem dat Pérez ondervond na het inhalen van Fernando Alonso. Een visier-strip die onder de auto terechtkwam, bleek de oorzaak te zijn van een significante neerwaartse drukverlies en een toegenomen bandenslijtage. Tegelijkertijd verklaarde Horner dat er een probleem was met een remklauw bij de auto van Verstappen, wat leidde tot zijn vroege uitval.Media over de uitvalbeurt van Verstappen en de zege van Sainz

Terwijl de internationale media de technische problemen bij Red Bull belichtten, werd de prestatie van Carlos Sainz vol lof besproken. Na zijn spoedige herstel van een blindedarmoperatie wist Sainz de overwinning naar zich toe te trekken, een feat dat door velen wordt gezien als niets minder dan een wonder. Bijvoorbeeld het Duitse Bild noemde zijn overwinning een mirakel, gezien zijn recente gezondheidsproblemen.

Sky Sports benadrukte hoe Verstappen, ondanks zijn recente betrouwbaarheid en dominantie, zich moest terugtrekken door een falende rem, iets wat de laatste keer op hetzelfde circuit gebeurde in 2022. Daarentegen werd Sainz door The Guardian geprezen voor zijn uitmuntende prestatie, ondanks dat hij nauwlettend moest zijn op zijn herstel van de operatie.

Sainz, een nieuwe rivaal voor Verstappen?

De Spaanse krant MARCA beschouwde Sainz nu als een directe rivaal voor Verstappen in de race om het wereldkampioenschap, een sentiment dat door meerdere media werd gedeeld. Ferrari’s dubbele podiumfinish, met Leclerc op de tweede plaats, werd door de Italiaanse La Gazzetta dello Sport als een historisch moment gezien, een teken van Ferrari’s potentieel om dit seizoen te domineren.