Alpine F1 Team

Gasly krijgt gridstraf voor de Grand Prix van Spanje


Pierre Gasly, de snelheidsduivel van het Alpine F1 Team, krijgt een gridstraf van zes plaatsen voor de komende Grand Prix van Spanje. Deze straf volgt op twee afzonderlijke incidenten waarbij hij andere coureurs hinderde tijdens de kwalificatie.

Dubbele straf voor Gasly

Gasly, die de vierde tijd neerzette tijdens de kwalificatie op het Circuit de Barcelona-Catalunya, stond na de sessie onder onderzoek voor twee afzonderlijke gevallen van hinderen van andere coureurs. Het eerste incident betrof Carlos Sainz, die werd gehinderd door Gasly in bocht 13. Het tweede incident betrof niemand minder dan Max Verstappen, die werd gehinderd in bocht 4​.

Beide incidenten leverden Gasly een gridstraf van drie plaatsen op, wat betekent dat hij zes plaatsen zal zakken, van de vierde naar de tiende plaats op de grid​.

Hoorzitting en reacties

Tijdens de hoorzitting gaf Gasly aan dat hij zich ervan bewust was dat auto 55, bestuurd door Sainz, achter hem reed, maar dat hij naar zijn gevoel niets kon doen om het hinderen te voorkomen vanwege het hoge snelheidsverschil en de nabijheid van auto 55 tot auto 16, bestuurd door Charles Leclerc​.



De stewards oordeelden echter dat Gasly bij het uitkomen van bocht 13 meer naar rechts had kunnen uitwijken en beschouwden hem als schuldig aan het hinderen van Sainz​. Wat betreft het hinderen van Verstappen, merkten de stewards op dat het Alpine team een passende waarschuwing had moeten geven aan Gasly over de nadering van auto 1, bestuurd door Verstappen. Ze hadden Gasly namelijk verteld dat de auto’s achter hem een langzame ronde reden​.

Gasly betreurde de straffen maar accepteerde de beslissingen. “Het is echt jammer dat we morgen niet vanaf de tweede rij zullen starten na de straf voor het hinderen,” zei hij. “Ik denk dat het heel ongelukkig was met het verkeer, auto’s zo dicht bij elkaar en de hoge snelheid in de laatste bochten. We moeten het accepteren, doorgaan en onze hoofden naar beneden houden voor morgen waar ik weet dat we nog steeds een sterke race kunnen hebben”​.

Vooruitzichten

Ondanks deze tegenslag blijft Gasly optimistisch over de race van morgen. Met zijn snelheid en vastberadenheid kan hij zeker een sterke prestatie neerzetten, zelfs vanaf de tiende plaats op de grid. De Grand Prix van Spanje belooft weer een spannende race te worden, vol onvoorspelbare momenten en boeiende gevechten op de baan.