Mercedes

George Russell: “McLaren toont wat ook mogelijk is voor ons”


George Russell van Mercedes-AMG F1 Team heeft na de spectaculaire overwinning van Lando Norris tijdens de Grand Prix van Miami aangegeven dat dit een inspiratiebron moet zijn voor Mercedes om hun prestaties in de Formule 1 te verbeteren. Russell benadrukte de noodzaak voor Mercedes om snel aanpassingen te doen om terug te keren naar de top van de competitie.

Norris behaalt eerste F1-overwinning

Lando Norris van het McLaren F1 Team behaalde op zondag zijn eerste overwinning in de Formule 1. Dit was tevens de eerste overwinning voor McLaren sinds de Italiaanse Grand Prix van 2021. Een jaar geleden waren de prestaties van McLaren in Miami nog belabberd, met kwalificatieposities op P17 en P18. Dit weekend slaagden zij er echter in de race te winnen, een teken van aanzienlijke vooruitgang en succesvolle ontwikkelingen binnen het team.

Inspiratie voor Mercedes

Russell gaf aan dat de prestaties van McLaren inspirerend zouden moeten zijn voor Mercedes. Hij merkte op dat het cruciaal is voor Mercedes om snel veranderingen door te voeren en hun huidige uitdagingen te overwinnen. “McLaren liet zien wat mogelijk is als je de zaken op orde hebt”, zei Russell na de race. Hij toonde zich teleurgesteld over de huidige stand van zaken binnen zijn team, waar Mercedes nog worstelt om competitief te zijn.



Mercedes zoekt verbetering

Het weekend in Miami was opnieuw een teleurstelling voor Mercedes. Lewis Hamilton ontving een straf die hem terugzette in het veld, en op de zondag eindigde hij als zesde terwijl Russell achtste werd. Russell gaf toe dat hij niet zeker weet of de problemen te wijten zijn aan de banden of aan andere factoren. “Op een goede dag zijn we vijfde, op een slechte dag achtste. Vandaag was een slechte dag, en we eindigden als achtste,” lichtte hij toe.

Positieve noot van Toto Wolff

Ondanks de uitdagingen zag Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, positieve aspecten in de overwinning van McLaren. “Ze hebben sinds vorige zomer een enorme stap gemaakt en hebben terecht gewonnen. Dit toont aan dat je grote stappen kunt maken met de juiste upgrades en werk,” aldus Wolff. Hij benadrukte dat dit een belangrijk leermoment is voor iedereen en dat de toestand van het team, ondanks de moeilijke leercurve, bemoedigend begint te worden.

Mercedes heeft verschillende upgrades geïntroduceerd in Miami, waaronder een nieuwe vloer en wing arrangement, in een poging om hun positie te verbeteren. Wolff beschreef deze inzet als een “alles op alles” inspanning van het ontwerpafdeling van Mercedes.