Photo by Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Hamilton looft Red Bull en hoopt op betere auto in 2024

Het Formule 1-seizoen van 2023 is er een van ups en downs voor het team van Mercedes. Waar de Duitse renstal jarenlang de Formule 1 domineerde, lijkt die tijd voorbij. Vooral de reglementswijzigingen van 2022 hebben het team geen goed gedaan. Teambaas Toto Wolff was eerder nogal kritisch en stelde dat de auto van dit jaar de prullenbak in kon. Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen, is echter van mening dat er ook positieve kanten aan de auto zitten.Hamilton: “De auto is een meesterwerk”

Hamilton is minder hard voor de auto dan zijn teambaas. “We zullen de auto nooit in de prullenbak gooien. Deze auto’s blijven meesterwerken, zelfs als ze dat niet zijn,” aldus Hamilton. Hij benadrukt dat er een team van 2000 mensen keihard heeft gewerkt om de auto te bouwen en dat deze deel zal blijven uitmaken van de geschiedenis en leercurve van het team.

Red Bull als de te kloppen partij

Tegenover de worstelingen van Mercedes staat het succes van Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez lijkt dit seizoen bijna onverslaanbaar. Hamilton is dan ook vol lof over de Oostenrijkse renstal. “Als ze hier geen voorsprong hebben van dik dertig seconden, zoals ze al het hele seizoen hebben, dan is er iets aan de hand,” zei Hamilton in een gesprek met de internationale media.In het kort

Hamilton heeft nog niet echt een idee hoe competitief Mercedes volgend jaar zal zijn. Wel zegt hij dat ze proberen vast te houden aan de positieve dingen aan de huidige auto. “Met de nieuwe richting die we zijn ingeslagen is het veel te vroeg om optimistisch te zijn over de auto van volgend jaar, omdat we daar nog mee bezig zijn. Maar ik heb het volste vertrouwen in de crew dat ze de auto in de juiste richting zullen brengen.”

Het contrast tussen Mercedes en Red Bull kan bijna niet groter. Terwijl Mercedes worstelt om hun vorm te vinden, lijkt Red Bull alleen maar sterker te worden. Hamilton looft het werk van Red Bull en hoopt dat zijn eigen team in de toekomst weer kan aansluiten bij de top. Of dat in 2024 gaat gebeuren, blijft nog de vraag. Wat wel zeker is, is dat de strijd tussen deze twee titanen van de Formule 1 voorlopig nog niet gestreden is.
Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…