Shutterstock

Hamilton spreekt over mogelijke sabbaticalRaceliefhebbers hebben het op hun netvlies: de intense strijd van het seizoen 2021 tussen Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton. De twee legendes waren zo goed aan elkaar gewaagd dat ze met een gelijk aantal punten op weg waren naar de seizoensfinale. 

Nadien kon Hamilton de draad niet meer oppakken zoals voorheen. Zijn laatste overwinning was tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021. Desondanks richt hij zijn ogen op het nieuwe seizoen met de hoop om opnieuw een gooi te doen naar de wereldtitel, en hiermee een historische mijlpaal te bereiken als eerste coureur die acht wereldtitels binnenhaalt. Interessant genoeg lijkt Hamilton niet van plan om een punt te zetten na het behalen van deze formidabele prestatie.

Hamilton praat over een Sabbatical

De vraag die naar boven borrelt bij fans en critici: Wat gebeurt er na de achtste titel? Hamilton breekt het ijs: “Ik heb nooit gezegd dat een achtste wereldtitel het eindpunt zou zijn. Echter, zoals ik al eerder zei: ‘zeg nooit nooit'”. De Britse coureur kijkt al voorzichtig vooruit naar de tijd na zijn mogelijke achtste wereldtitel: “Het is waarschijnlijk beter om een sabbatical te nemen, en dan te kijken of ik nog steeds zin heb om terug te keren.”

Bekijk ook eens:Zijn opmerkingen laten doorschemeren dat hij mogelijk een jaar aan de zijkant zou willen doorbrengen na het behalen van zijn achtste wereldtitel. Dit zou betekenen dat hij in de voetsporen zou treden van veteranen als Fernando Alonso en Kimi Raïkkönen. Deze legendarische coureurs namen ook de tijd om hun opties te heroverwegen en nieuwe dingen te proberen voordat ze weer terugkeerden naar het hoogste niveau van de autosport.