Photo by Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Helmut Marko hoopt Perez-rel snel achter zich te kunnen laten

Helmut Marko, de bekende teamadviseur van Red Bull Racing, hoopt de commotie rondom zijn controversiële uitspraken over Sergio Perez achter zich te kunnen laten. Na de Italiaanse Grand Prix veroorzaakte Marko flinke ophef met zijn commentaar over de Mexicaanse coureur. Nu, aan de vooravond van de Japanse Grand Prix, lijkt het stof enigszins neer te dalen, maar de vragen blijven.Het moment dat alles veranderde

Voor wie het gemist heeft, Marko zorgde voor een golf van kritiek door na de race in Italië te stellen dat Perez minder gefocust zou zijn dan zijn collega’s, zoals Max Verstappen en Sebastian Vettel. Volgens Marko lag dat aan het feit dat Perez een ‘Zuid-Amerikaan’ is. Niet alleen fans en de media reageerden geschokt, zelfs de FIA kwam met een officiële waarschuwing.

Reacties uit de paddock

Het paddock was unaniem in zijn kritiek. Namen als Lewis Hamilton en Toto Wolff spraken hun afkeuring uit over de woorden van de Oostenrijker. In Singapore hield Marko zich opvallend afzijdig van de media, een indicatie dat de gevolgen van zijn uitspraak nog vers in het geheugen liggen.

Schumacher komt voor Marko op

Ralf Schumacher, ex-Formule 1-coureur, vindt echter dat er te veel nadruk is gelegd op de misstap van Marko. Hij benadrukte dat de excuses van de 80-jarige Oostenrijker voldoende hadden moeten zijn en dat de zaak enorm is opgeblazen. Schumacher geeft aan dat Marko niet het type is dat bewust kwetst en suggereert dat men ook mag vergeven.

Het effect op Red Bull Racing

De uitspraken hebben ongetwijfeld een impact gehad op de teamdynamiek binnen Red Bull. Het team, dat sterk presteert dit seizoen, kan zich geen interne strubbelingen veroorloven, vooral met het oog op het kampioenschap. Het is evident dat de zaak Marko niet in de koude kleren is gaan zitten, maar nu is het zaak om de focus te verleggen naar de komende races.

In het kort

Helmut Marko hoopt dat zijn controversiële uitspraken over Sergio Perez spoedig tot het verleden behoren. Met een officiële waarschuwing van de FIA en kritiek uit alle hoeken, lijkt het erop dat Marko zich in de voet heeft geschoten. Echter, met steun van mensen als Ralf Schumacher, is er een lichtpuntje in de duisternis. Nu is het de vraag of Marko en Red Bull Racing de focus kunnen terugbrengen op waar het echt om draait: racen.


Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…