Horner verwacht geen gekke dingen met contractonderhandelingen Perez

De contractverlenging van Red Bull-coureur Sergio Perez lijkt zo goed als zeker. Teambaas Christian Horner is namelijk zeer tevreden over de prestaties van de Mexicaan en stelt dat als Pérez de huidige lijn doorzet de contractonderhandelingen niet al te ingewikkeld zullen zijn. 

Foutloos

Het lijkt er inderdaad eindelijk op dat Red Bull een geschikte ‘tweede coureur’ voor naast Max Verstappen heeft gevonden. Dat mag, na de mislukte avonturen met Pierre Gasly en Alexander Albon, ook wel.

In zijn debuutseizoen bij de Oostenrijkse renstal vorig jaar leek Perez het regelmatig lastig te hebben, maar dit seizoen rijdt hij tot dusver foutloos. Tijdens de Grand Prix van Spanje sleepte hij zijn derde tweede plek van het seizoen in de wacht en steeg hij naar de derde plek in het kampioenschap.

“Hij moet gewoon zo door blijven gaan”

Voor Christian Horner valt er simpelweg weinig te klagen. “Hij moet gewoon zo door blijven gaan”, zo citeert Motorsport.com Horner in Monaco. “Hij doet momenteel een fantastische job en we zijn erg tevreden over hem. Hij heeft dit jaar tot dusver extreem goed gereden. Hij heeft een fantastische pole-position behaald in Jeddah en enkele geweldige races neergezet. En vergeleken met vorig seizoen is het verschil tussen hem en Max significant kleiner geworden. Bovendien is hij een echte teamplayer, volgens mij de beste die er momenteel is in de Formule 1. Als hij blijft doen wat hij nu doet, zouden de gesprekken redelijk rechttoe rechtaan moeten zijn.”

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Teamorders

Na de race in Barcelona liet Pérez zich ontevreden uit over de boordradio nadat hij zijn plek moest opgeven aan Verstappen. Volgens Horner is de lucht na de race gelukkig geklaard. ““Nadat hij inzag dat Max en hij op een andere strategie zaten, Max een bandenvoordeel had en we voorzichtig moesten zijn met de oplopende temperaturen, het logisch was om de coureurs niet met elkaar te laten vechten en de punten veilig te stellen”, vertelt de Brit. “We hebben de gedachtegang achter onze beslissingen uitgelegd, waarna hij het volledig begreep.”

Casino Scout Nederland
F1Head