Martin Brundle uit kritiek op Max Verstappen

Max Verstappen beleefde een allesbehalve saaie Grand Prix van Spanje. In het begin van de race had de Nederlander problemen met zijn DRS en was hij regelmatig vloekend en tierend over de radio te horen, maar na het uitvallen van rivaal Leclerc was Verstappen weer de rust zelve. Volgens Martin Brundle is Verstappens ogenschijnlijke korte lontje mogelijk een valkuil voor de huidig wereldkampioen.

Gefrustreerd

Het is niet dat eerste keer dat we Verstappen tamelijk gefrustreerd over de radio hoorde roepen. Het Drag Reduction System, ook wel DRS genoemd, van de Red Bull-coureur opende maar niet, waardoor hij het niet voor elkaar kreeg om Mercedes-coureur George Russell te passeren. Ook Martin Brundle vielen de tirades op: “Max was duidelijk boos op de radio naar zijn team over de niet-werkende DRS. Het hinderde hem in het passeren van de zeer indrukwekkende Russell in de Mercedes”, zo citeert GPFans de Brit.

Indicatie van problemen? 

Als we Brundle mogen geloven kunnen op basis van dit twee conclusies getrokken worden. Namelijk, dat Red Bull de betrouwbaarheidsproblemen nog steeds niet opgelost heeft én dat Verstappen zijn woede soms simpelweg niet kan bedwingen. Vooral het laatste is reden tot zorg, aangezien het de Nederlander op den duur punten kan gaan kosten. 

“Dat vertelt ons twee dingen. Hij heeft genoeg van de lading aan betrouwbaarheidsproblemen van het team, aangezien de auto op volle snelheid is en gewicht heeft verloren. Ten tweede heeft zijn temperament nog altijd een relatief kort lontje, zoals we bijvoorbeeld ook zagen toen hij Hamilton vorig jaar in Saudi-Arabië een brake-test gaf. Normaal had hij dat een stuk beter onder controle in zijn jacht op overwinningen en het wereldkampioenschap”, sluit Brundle af. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Casino Scout Nederland
F1Head