Photo by McLaren

Oscar Piastri verlengt contract bij McLaren tot 2026

McLaren heeft een sterk signaal afgegeven door het contract van hun talentvolle coureur Oscar Piastri open te breken en te verlengen tot het einde van 2026. De Australische rijder heeft tijdens zijn debuutseizoen al veel indruk gemaakt, zowel binnen het team als daarbuiten.Verrassend debuutseizoen

Piastri, die eerder in zijn carrière al F3- en F2-kampioenschappen op zijn naam schreef, lijkt nu ook in de Formule 1 zijn stempel te drukken. Zijn beste resultaat tot nu toe was een vierde plaats tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Alsof dat niet genoeg was, veroverde hij een podiumplaats tijdens de sprintrace op Spa-Francorchamps, waar hij als tweede finishte achter Max Verstappen.

Teamdynamiek

Naast Lando Norris, wiens contract eerder al was verlengd tot 2025, vormt Piastri een jong en dynamisch duo. Beiden hebben het talent en de gedrevenheid om McLaren terug te brengen naar de top van het constructeurskampioenschap. De renstal uit Woking staat momenteel op de vijfde plaats, maar met deze line-up lijkt de toekomst rooskleurig.

Toekomstige veranderingen in de Formule 1

Een interessant detail is dat Piastri deel zal uitmaken van het McLaren-team als de Formule 1 in 2026 een nieuw tijdperk ingaat, compleet met nieuwe motoren en wellicht radicaal andere auto’s. De keuze om het contract van de jonge Australiër nu al te verlengen, toont aan dat McLaren veel vertrouwen heeft in zijn kunnen.

De man achter de coureur

Wat veel mensen wellicht nog niet weten, is dat Piastri wordt gemanaged door voormalig Formule 1-coureur Mark Webber. De expertise en begeleiding van Webber zullen ongetwijfeld bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Piastri, wat hem een nog waardevollere aanwinst voor McLaren maakt.

In het kort

McLaren heeft de rijzende ster Oscar Piastri beloond met een nieuw contract tot het einde van 2026. De jonge Australiër, die tot dusver een zeer indrukwekkend debuutseizoen beleeft, zal samen met teamgenoot Lando Norris de komende jaren McLaren’s jacht op meer F1-succes leiden. Met Piastri aan boord voor het nieuwe F1-tijdperk van 2026, lijkt de toekomst van de Britse renstal uit Woking verzekerd.


Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…