Rel tussen Pérez en Verstappen: Horner legt uit waar het fout ging

De Grand Prix van Brazilië afgelopen jaar was een spannende race, vol met actie en drama. Een van de hoogtepunten was de rel tussen Sergio Pérez en Max Verstappen van Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner heeft nu uitgelegd waar het fout is gegaan.

Niet voorzien

Volgens Horner was de oorzaak van het incident dat het team nooit had voorzien dat ze in de laatste paar ronden op de zesde en zevende plaats zouden zitten. Hierdoor was er geen duidelijk plan voor hoe te handelen in deze situatie. Pérez reed op P6 toen Verstappen erlangs moest laten, zodat hij vrij baan zou krijgen naar Fernando Alonso (P5) en Charles Leclerc (P4). Leclerc was de grootste concurrent van Pérez in de strijd om P2 in het kampioenschap. Toen bleek dat Verstappen deze coureurs niet zou inhalen, was de bedoeling dat hij de plek terug zou geven aan Pérez. Verstappen weigerde echter en kwam op P6 over de streep, voor Pérez.

Monaco

Dit incident wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een eerdere gebeurtenis tijdens de kwalificatie in Monaco eerder in 2022. Toen crashte Pérez tijdens de slotfase van Q3, waardoor Verstappen zijn snelste ronde niet kon afmaken en de kwalificatie voorbij was. Pérez zou dit volgens geruchten bewust hebben gedaan, iets waar Verstappen niet al te blij mee was. Dit leidde tot woordenwisselingen tussen beide coureurs, maar het incident werd snel geblust door Red Bull Racing.

Hoewel het jammer is dat dit incident plaatsvond, is het belangrijk om te benadrukken dat coureurs altijd strijden voor de best mogelijke positie. Het is nu aan Red Bull Racing om ervoor te zorgen dat er in de toekomst een duidelijk plan is voor hoe te handelen in soortgelijke situaties.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Casino Scout Nederland
F1Head