Russell hoopt intern gevecht bij Mercedes te voorkomen: “We moeten samenwerken”


George Russell maakt binnenkort de overstap naar Mercedes, waar hij de Fin Valtteri Bottas vervangt. De talentvolle Brit hoopt op een goede samenwerking met Lewis Hamilton en wilt koste wat kost een interne strijd voorkomen. 

“Is aan ons beiden om samen te werken”

Vanaf 2022 ruilt Russell zijn zitje bij Williams in voor een stoeltje bij Mercedes. De jonge Brit steekt zijn ambities om (ooit) wereldkampioen niet onder stoelen of banken, maar maakt zich tegelijkertijd geen zorgen over zijn relatie met zijn aanstaande teamgenoot Hamilton. Tegenover FormulaPassion.it laat Russell weten dat hij verwacht juist goed samen te kunnen werken met de zevenvoudig wereldkampioen. 

“Het is aan ons beiden om samen te werken aan de verbetering van het team en de auto, met het gemeenschappelijke doel om de zwakke punten te corrigeren en de sterke punten te perfectioneren.”

Giftige combinatie? 

Met het aantrekken van Russell zegt Mercedes vaarwel tegen Valtteri Bottas, een coureur die door velen werd beschouwd als de ultieme wingman voor Hamilton. Bottas is een zeer getalenteerd coureur, maar moest het bij de Duitse renstal afleggen tegen Hamilton. Hierdoor werd een interne strijd voorkomen – iets waar Mercedes na de heftige strijd tussen Rosberg en Hamilton zeker aan toe was. 

Hét grote gevaar is dat de relatie tussen Hamilton en Russell verzuurd, net zoals dat gebeurde tussen Hamilton en Nico Rosberg. Hier is de afgelopen maanden dan ook veel over gespeculeerd, maar we zullen er volgend seizoen pas achter komen hoe het uitpakt. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd!