Ferrari

Sainz mogelijk naar Aston Martin in 2025: een volledig Spaanse line-up?


Carlos Sainz heeft op indrukwekkende wijze van zich laten horen door slechts twee weken na een operatie aan zijn blindedarm de Grand Prix van Australië te winnen. Deze prestatie heeft niet alleen bij de fans, maar ook bij voormalig F1-teambaas Eddie Jordan de aandacht getrokken. Jordan, die Sainz zijn overwinning vanuit Melbourne volgde, uitte zijn bewondering voor de manier waarop Sainz de race naar zijn hand zette, vooral gezien hij voor Leclerc eindigde.

De zoektocht naar een nieuw F1-zitje

De overwinning van Sainz komt op een cruciaal moment in zijn carrière. Na dit seizoen zal hij zijn plek bij Ferrari moeten afstaan aan Lewis Hamilton, waardoor de zoektocht naar een nieuw zitje voor 2025 in volle gang is. Zijn naam wordt vaak in verband gebracht met teams als Mercedes en Red Bull Racing, waarbij Jordan speculeert over Sainz zijn potentie binnen deze teams. Jordan suggereert dat Sainz een sterke kandidaat zou zijn om posities binnen deze teams in te vullen, mocht er een verandering komen in hun huidige lineup.



Een potentiële toekomst bij Aston Martin

Interessant genoeg brengt Jordan ook de mogelijkheid ter sprake van een verhuizing naar Aston Martin. Met Fernando Alonso en Lance Stroll momenteel als coureurs, zou een switch van Sainz naar dit team betekenen dat hij en Alonso mogelijk een volledig Spaanse line-up zouden vormen. Dit zou Stroll, zoon van teameigenaar Lawrence Stroll, buiten het team plaatsen, wat volgens David Coulthard, gesprekspartner van Jordan, een gevoelige kwestie zou zijn.

Jordans speculatie en voorgevoel

Echter, Jordan baseert zijn inschattingen op zijn eigen voorgevoel, zonder hard bewijs. Hij erkent dat zijn voorspellingen beide kanten op kunnen gaan, maar blijft bij zijn standpunt over de potentie van Sainz bij Aston Martin. Jordan, bekend om zijn vaak accurate voorspellingen in de F1, laat daarmee de deur open voor veel speculatie over de toekomst van één van de meest besproken coureurs op de grid.