Photo by Shutterstock

Stroll mist GP Singapore na crash in kwalificatie

Lance Stroll, de 24-jarige coureur van het Aston Martin Formule 1-team, zal de Grand Prix van Singapore aan zich voorbij moeten laten gaan. De Canadees crashte hard tijdens de kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit en, ondanks dat hij ongedeerd uit zijn auto kon stappen, voelt hij nog steeds de gevolgen.De crash: een moment van onoplettendheid met enorme gevolgen

In het laatste deel van Q1 was Stroll bezig met wat een cruciale ronde had moeten worden. De tijdenlijsten lieten zien dat verbetering noodzakelijk was om uitschakeling te voorkomen. Bij de laatste bocht nam Stroll te veel risico door met hoge snelheid over de kerbstone te gaan. De controle over zijn Aston Martin ging verloren en de coureur knalde hard tegen de muur. Met naar verluidt miljoenen euro’s aan schade als resultaat.

Team en coureur op één lijn: geen risico

Na de crash werd Stroll medisch onderzocht en in principe fit verklaard, maar zowel hij als het team hebben besloten dat deelname aan de race te riskant is. Aston Martin-teambaas Mike Krack licht toe: “De gezondheid van Lance heeft nu prioriteit. Hij voelt nog steeds de nawerkingen van de crash. We willen dat hij volledig en zo snel mogelijk herstelt.”

Schaduw over het Aston Martin team

De crash van Stroll heeft niet alleen invloed op zijn eigen race, maar ook op het Aston Martin-team als geheel. Met Stroll aan de zijlijn wordt het aan Fernando Alonso, die vanaf de zevende plek zal starten, om de eer van het team hoog te houden tijdens de Grand Prix van Singapore. Ondertussen zal het team hard werken aan de reparatie van de zwaar beschadigde auto, een taak die als enorm wordt beschreven.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Verklaring van Stroll

Stroll gaf zelf ook zijn visie op het incident: “Ik moest stoppen bij de weegbrug en daardoor reed ik achteraan in de rij. Dit dwong me om veel auto’s in te halen en mijn out lap was niet goed. Ik ging er vol voor in de laatste bocht om tijd goed te maken, maar dat was een foute inschatting.”In het kort

Lance Stroll zal niet deelnemen aan de Grand Prix van Singapore als gevolg van een heftige crash tijdens de kwalificatie. Het team en de coureur zijn overeengekomen om geen risico te nemen met betrekking tot zijn gezondheid. Stroll en Aston Martin richten nu hun blik op de Grand Prix van Japan die volgend weekend plaatsvindt. Het is een pijnlijk moment voor het team, dat met één auto minder zal deelnemen aan de race, maar de gezondheid van de coureur staat voorop.
Wat is een DRS-trein?

Wat is een DRS-trein?

Sinds de introductie in 2011 is het Drag Reduction System, beter bekend als DRS, een omstreden maar onmisbaar element in de Formule 1 geworden. Het systeem is bedoeld om inhaalacties…