Clive Rose/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Verstappen de vervanger van Hamilton? Dit zegt Toto Wolff


Het is niets of niemand ontgaan. Lewis Hamilton verlaat Mercedes vanaf 2025. Iemand moet dat lege stoeltje opvullen en veel namen zijn al de revue gepasseerd. Alexander Albon, Carlos Sainz, maar ook de naam Max Verstappen is genoemd. Wat heeft de Oostenrijkse teambaas van Mercedes hier zelf over te zeggen?

Onrustige tijden bij Mercedes

Veel mensen achtten het onmogelijk. Velen dachten dat Lewis Hamilton zijn carrière af ging sluiten bij Mercedes. Niets is minder waar nu bekend is dat hij vanaf 2025 voor Ferrari gaat rijden. Iemand moet de recordkampioen van de Silver Arrows gaan vervangen. Kan Verstappen dit zijn? Red Bull adviseur Helmut Marko verwacht sowieso een poging van Mercedes om de Nederlander aan te trekken.

Toto Wolff reageert vrij snel

Dat Toto altijd goed gebekt is op televisie dat is geen geheim meer. Toen er maar gesproken werd over de eventuele transfer van Verstappen naar Mercedes, reageerde hij via het Duitse RTL. Mercedes zal er altijd naar streven om het beste rijdersduo van de grid te hebben. Hier zullen ze alles aan doen en daarmee graag goede coureurs aantrekken. Het vertrek van Lewis toont eens te meer aan hoe snel dingen kunnen veranderen, aldus Toto Wolff.



Respectvol omgaan met bestaande contracten

Desondanks geeft Toto Wolff zelf aan dat hij lopende contracten zal respecteren. Verstappen heeft een contract tot en met 2028 bij Red Bull Racing. Daarom verwacht Toto Wolff niet snel dat de Nederlander een overstap zal gaan maken. Toch staat de deur bij Mercedes altijd open voor Verstappen. Hij is immers de best presterende coureur van dit moment.

De beste coureurs willen de beste auto

De tijd van ultieme dominantie van Mercedes is inmiddels verleden tijd. Na de bizarre ontknoping in 2021 in Abu Dhabi is de recordkampioen nog slechts een schim van wat het ooit was. In 2023 wist het team van Mercedes geen enkele race te winnen.

Als je de beste coureurs wilt hebben, moet je de beste auto hebben realiseert Toto zich. Mercedes heeft een stapje voorwaarts gedaan in de tweede seizoenshelft van 2023, maar heeft nog een lange weg te gaan. Op dit moment is de auto van Red Bull toch echt de allerbeste en Verstappen is de allerbeste coureur.

Kijkende naar de toekomst, dan richt Toto zijn pijlen al een klein beetje op 2026. Dan komen er grote regelwijzigingen en gaat het ontwerp qua krachtbron helemaal op de schop. Dit gebeurde in 2014 ook toen hybride tijdperk aanbrak. Dit was de start van de zeer dominante periode van Mercedes. Wellicht dat regelwijzigingen in 2026, Mercedes weer heel veel goeds kunnen brengen?