Mercedes

Wolff geeft toelichting op moeilijke eerste dag in Australië


Mercedes heeft tijdens de vrije trainingen op vrijdag in Melbourne geen gemakkelijke dag beleefd, met name door een ingrijpende aanpassing aan de set-up die niet het gehoopte resultaat opleverde. Teambaas Toto Wolff uitte zijn teleurstelling over de gang van zaken en gaf toe op zoek te zijn naar verklaringen voor de tegenvallende prestaties.

Experimenteel Mercedes vindt geen voorsprong

In de aanloop naar het weekend had het Mercedes-team aangegeven te gaan experimenteren met de set-ups van hun auto’s in een poging om extra performance te vinden. Echter, deze aanpassingen pakte aanzienlijk anders uit dan verwacht. Het werd in het bijzonder duidelijk tijdens de tweede vrije training, waar Lewis Hamilton slechts de achttiende tijd noteerde, enkel voor Kevin Magnussen en zonder concurrentie van Alexander Albon, die niet deelnam.

Wolff uit zorgen

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, was duidelijk niet te spreken over de resultaten van de dag. Vooral de teleurstellende prestaties van Hamilton baren hem zorgen. In een reactie aan Sky Sports gaf Wolff aan dat de experimentele set-up wijzigingen bij Hamilton een ‘dramatisch slecht’ effect hadden. “We hadden de ruimte om te experimenteren, maar dat heeft tot nu toe nog niet geleid tot een verbetering in prestaties. De veranderingen die we bij Lewis hebben doorgevoerd hadden een dramatisch tegengesteld effect. Toch zijn dit de momenten waarop zulke tests plaatsvinden”, legde Wolff uit.



Lichtpuntje Russell

Niet alles was negatief binnen het team van Mercedes. George Russell wist tijdens de trainingssessies enige positiviteit te brengen door een zesde tijd te noteren. Dit was een kleine opsteker, maar onvoldoende om de algemene situatie binnen het team te verzachten. Wolff erkende het lichtpuntje, maar bleef nadruk leggen op het grotere plaatje: “Hoewel Russell een betere dag had, kampen we als team nog steeds met een gebrek aan performance. We lijken over één ronde iets sterker, maar over het algemeen was het geen goede dag.”