Zelfs Leclerc is verbaasd over de voorsprong van Ferrari

Natuurlijk had Ferrari-coureur Charles Leclerc door dat zijn team er dit seizoen goed voor stond, maar zó goed? Nee, dat had zelfs de Monegask niet verwacht, zo blijkt uit zijn interview met TG1. De Italiaanse renstal kent simpelweg een fantastische seizoensstart en Leclerc heeft een zeer ruime voorsprong in het kampioenschap. 

Leclerc: “Niet verwacht dat we het seizoen zo sterk zouden beginnen”

Ferrari’s hegemonie — als daar over gesproken mag worden — komt als een verrassing voor Leclerc. Van de drie Grands Prix wisten Ferrari en Leclerc er twee te winnen. Geen onaardige start van het seizoen, helemaal niet als je kijkt naar hoe de concurrentie er voor staat. Zo viel Max Verstappen twee keer uit en zijn Mercedes-coureurs Hamilton en Russell in geen velden of wegen te bekennen. Het verschil met de lastige voorgaande jaren is dan ook groot. “In 2019 was ik heel erg snel in de kwalificaties, maar tijdens de race miste ik soms snelheid en wat ik niet goed in het bandenmanagement. Dat is dit jaar beter.”

“Ik had niet verwacht dat we het seizoen zo sterk zouden beginnen”, vertelt de Monegask aan TG1. Daarnaast is Leclerc enthousiast over de aankomende race in Imola, die voor Ferrari wordt gezien als een thuisrace. “Ik kan niet wachten om naar Imola te gaan. Het zal geweldig zijn, want we krijgen altijd speciale support als we in Italië racen.”

Nauwelijks herkend

Ondanks het feit dat Leclerc bovenaan staat in het kampioenschap heeft hij nog geen ‘superster-status’ zoals sommige andere coureurs, zoals Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Sebastian Vettel, dat wel hebben. Dit betekent dat hij nog ‘gewoon’ over straat kan gaan zonder altijd herkend te worden. “Het gebeurde dit jaar in Australië weer. Dat was nog voor het weekend. De taxichauffeur zei: ‘Ferrari ziet er niet slecht uit dit jaar’ en ik kon alleen maar knikken.”

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Casino Scout Nederland
F1Head