Red Bull Content Pool

Alexander Albon zet deur voor Red Bull wagenwijd open


Alexander Albon heeft al een tijdje voor Red Bull gereden. De Brits/Thaise coureur kwam niet goed uit de verf naast Max Verstappen en zijn Formule 1 carrière leek als een nachtkaars uit te gaan. Zijn carrière werd gered doordat er bij Williams een stoeltje vrij kwam. Hier is hij helemaal opgebloeid en mocht Christian Horner hem weer nodig hebben, dan mag hij meteen bellen.

Lewis’ zijn vertrek schudt alles door elkaar

Door het opmerkelijke vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari, is voor veel coureurs het toekomstperspectief veranderd of onzeker. Carlos Sainz weet niet waar hij aan toe is en ook de vraag wie het stoeltje naast Russel moet gaan vullen is nog niet beantwoord. Hier zijn al een aantal namen voor genoemd, waaronder die van Alexander Albon.

James Vowles heeft daar geen boodschap aan

Na het aangekondigde vertrek van Lewis Hamilton werd al heel snel de naam Albon genoemd. Hij is vrij eenvoudig door te schuiven naar Mercedes om daar plaats te nemen naast Russel. Williams teambaas James Vowles heeft daar echter geen boodschap aan.

Albon heeft namelijk een contract tot eind 2025. Voor nu is Vowles ook niet van plan om Albon eerder te laten vertrekken richting het team van Mercedes. “Alles wat men roept over Alexander, is pure speculatie”, aldus de teambaas van Williams.Wat als Red Bull weer aanklopt?

De Brits/Thaise coureur zet de deur richting Red Bull Racing wel wagenwijd open. Officieel kan hij een zitje bij een topteam voorlopig even vergeten, maar wanneer Christian Horner belt, dan pakt hij meteen op. Albon bevindt zich in toppositie bij Williams en gelooft dat hij klaar is voor een echte stap.

Tijdens zijn periode bij Red Bull had hij het erg lastig. “Ik zou willen dat ik toen de Albon was, wie ik nu ben” aldus Alexander. Hierbij doelt hij natuurlijk op de slechte vorm die hij bij Red Bull had en de goede vorm die hij bij Williams heeft. Op het verkeerde moment bij het goede team.

Albon is zich bewust van de afspraken

Uiteraard weet Alexander Albon zelf ook heel goed dat hij nog een contract bij Williams heeft tot het einde van 2025. Of hij daar onderuit kan en wat er gaat gebeuren in de toekomst? Alexander laat het allemaal op zich af komen. Hij voelt zich erg goed bij Williams, maar is er ook klaar voor om op het podium te finishen en om races te winnen. Voor nu kan hij enkel afwachten wat de toekomst zal brengen.