De grote comeback van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing: Wat kunnen we verwachten?

Reservecoureur Daniel Ricciardo is dit weekend aanwezig bij de Grand Prix als coureur van Red Bull Racing, zijn oude liefde. Ricciardo heeft twee jaar bij Renault gereden en daarna bij McLaren, waar hij ondanks zijn overwinning op Monza niet goed uit de verf kwam. Omdat hij geen stoeltje voor 2023 kon bemachtigen, keerde hij terug als reservecoureur bij Red Bull. Teambaas Christian Horner is blij met de terugkeer van de Australiër en geeft aan dat hij nuttig werk verricht voor de ontwikkeling van de auto. Ricciardo is fit en gezond en kan zelfs zo in de RB19 stappen volgens Horner.Veel geleerd

Ricciardo heeft bij Renault en McLaren dingen geleerd die hij niet bij Red Bull heeft geleerd, omdat hij zich bij die teams moest aanpassen aan de beperkingen van de auto’s. De rijgedrag van de Red Bull-bolide is radicaal anders dan die van Renault of McLaren. Bij zijn terugkeer pikte Ricciardo enkele gewoonten op die Horner niet herkende van twee of drie jaar geleden.

Ricciardo ondersteunt dit jaar als derde coureur Max Verstappen en Sergio Perez. Hij zal later dit jaar zelf ook in de wagen plaatsnemen om te testen. Horner is blij met het enthousiasme en harde werk van Ricciardo tijdens alle briefings en in de simulator. Hij is blij om hem weer in het blauw te hebben en is blij dat Ricciardo weer deel uitmaakt van het team.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.


Verstappen bedankt voor Indy 500

Verstappen bedankt voor Indy 500

Wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om de Indy 500 te rijden. Hij voelt zich comfortabel als toeschouwer van dit evenement en heeft…