Ferrari

Dit is de Ferrari SF-24Ferrari heeft zojuist officieel haar racewagen voor het Formule 1-seizoen van 2024 onthuld, de SF-24. Dit nieuwe model, dat Charles Leclerc en Carlos Sainz moet helpen om dichter bij het topteam Red Bull Racing te komen, toont enkele opvallende wijzigingen in het ontwerp, waaronder een frisse kleurstelling met meer geel. Met een sterke afsluiting van het seizoen 2023, hoopt Ferrari op verbetering en meer overwinningen in 2024 onder leiding van teambaas Frederic Vasseur.

SF-24: Ferrari’s nieuwe hoop

De SF-24, die zich kenmerkt door een iets aangepaste livery met meer gele accenten, vormt een nieuw hoofdstuk voor het Italiaanse team. Ferrari heeft de intentie uitgesproken om in 2024 een serieuze uitdager te zijn voor Red Bull Racing en de dominante Max Verstappen. Met deze nieuwe bolide hoopt Ferrari de strijd aan te gaan en het kampioenschap spannender te maken.

2023: Een jaar van ups en downs

Ferrari kende een wisselvallig seizoen in 2023, met een moeizame start maar een sterke afsluiting. Charles Leclerc wist ondanks enkele tegenslagen toch vijfde te worden in het kampioenschap, terwijl Carlos Sainz de enige was die Red Bull wist te verslaan tijdens de Grand Prix van Singapore. Dit duidt op potentieel dat Ferrari in 2024 hoopt te realiseren. Met slechts drie punten verschil met Mercedes in het constructeurskampioenschap, en een afname van het gat naar Red Bull in de tweede helft van het seizoen, zet Ferrari hoog in voor het nieuwe seizoen.

Bekijk ook eens:Toekomstige veranderingen

Interessant is de aankondiging dat 2024 het laatste jaar voor Sainz bij Ferrari zal zijn, met Lewis Hamilton die in 2025 zijn plaats zal innemen. Deze toekomstige verandering zou een nieuwe dynamiek kunnen brengen binnen het team en mogelijk de prestaties beïnvloeden. Ferrari zet in ieder geval stappen vooruit en hoopt met de SF-24 de competitie te intensiveren.

De foto’s