Peter Fox/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Dit is het overzicht van mijlpalen die Verstappen kan behalen in 2024


Max Verstappen staat aan de vooravond van een nieuw Formule 1-seizoen vol mogelijke mijlpalen. Na zijn recordbrekende prestaties in eerdere seizoenen, zijn de ogen gericht op wat de Nederlander dit jaar kan bereiken. Zo kan hij de magische grens van 3.000 ronden aan de leiding doorbreken, zijn 200ste Grand Prix starten, en zijn 100ste podiumplek behalen. Bovendien ligt de mijlpaal van 3.000 punten binnen handbereik, en kan hij geschiedenis schrijven voor zowel zijn land als voor Red Bull Racing.

Ronden aan de leiding

Verstappen staat aan het begin van het seizoen 2024 reeds op 2.858 ronden aan de leiding. Hij nadert snel legendes zoals Ayrton Senna en Sebastian Vettel op deze lijst en heeft zelfs Michael Schumacher in het vizier. Met het aantal geleide ronden dat hij vorig jaar heeft neergezet, lijkt het een kwestie van tijd voordat hij deze iconen voorbijschiet.

200 Grand Prix-starts

Een andere zekere mijlpaal voor Verstappen dit seizoen is zijn 200ste start in de Formule 1. Deze zal waarschijnlijk plaatsvinden tijdens de Grand Prix van Nederland, wat het nog specialer maakt. Als hij dit bereikt, stijgt hij aanzienlijk op de lijst van coureurs met de meeste F1-starts.



100 podiums

Verstappen is slechts twee podiumplekken verwijderd van zijn honderdste, een mijlpaal die hij mogelijk al vroeg in het seizoen kan halen. Dit onderstreept zijn consistentie en succes in de sport. Na 100 podiums zou hij verder jagen op grootheden als Kimi Raikkonen en Fernando Alonso.

3.000 punten

Met een imposant totaal van 2.586,50 punten aan het begin van het seizoen, en gezien zijn prestaties van vorig jaar, ligt de mijlpaal van 3.000 punten binnen handbereik voor Verstappen. Dit zou hem dichterbij Sebastian Vettel en Lewis Hamilton op de lijst van alle tijden brengen.

Prestaties voor Nederland en Red Bull Racing

Verstappen heeft de mogelijkheid om Nederland op de lijst van landen verder omhoog te tillen qua Formule 1-zeges. Ook kan hij meer zeges behalen namens Red Bull Racing dan alle andere coureurs van het team bij elkaar. Daarnaast zou hij kunnen klimmen naar de top-vijf van coureurs met de meeste pole-positions en zou hij kunnen stijgen op de lijst van meeste zeges namens één team.