Gaat Nyck de Vries de Grand Prix van Bahrein rijden?

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat McLaren-coureur Daniel Ricciardo positief had getest op het coronavirus. Vervelend nieuws natuurlijk, helemaal voor de normaliter goedlachse Australiër en zijn Britse team. Eén persoon die het nieuws mogelijk niet zo vervelend vindt is de Nederlandse coureur Nyck de Vries, die misschien in mag vallen voor Ricciardo. 

Ziek

Ricciardo was de afgelopen dagen de grote afwezige op de testdagen in Bahrein. Dat de Australiër ziek was was al bekend, maar hij testte gisteren pas positief. Als alles goed loopt is Ricciardo gewoon op tijd opgeknapt en kan hij ‘gewoon’ aan de seizoensstart – die volgend weekend plaatsvindt – meedoen. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

De Vries of Vandoorne

Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan is er een kans dat Nederlander Nyck de Vries plaatsneemt naast Lando Norris. Dit laat teambaas Andreas Seidl weten aan Auto, Motor und Sport. ”Er is een overeenkomst die we hebben met Mercedes. Dan zit óf Nyck de Vries óf Stoffel Vandoorne in onze auto.”

Eindelijk een kans voor De Vries? 

Momenteel is Nyck de Vries actief in de Formule E. Het is echter geen geheim dat de talentvolle Nederlander een stoeltje in de Formule 1 najaagt. De Nederlander wordt al sinds hij kampioen werd in de Formule 2 genoemd als een mogelijke kandidaat, maar tot dusver is het er niet van gekomen. Deze kans dat we De Vries volgend weekend op de grid gaan zien is weliswaar klein, maar we zouden het hem van harte gunnen.

Heb jij al F1TV? De beste manier om volledige races terug te kijken en live te zien? Nee?! Klik hier en bestel F1TV en kijk met een paar minuten alle race actie!
F1Head