Hamilton: “Ik heb nog nooit zo’n snelle auto gezien”, verwijzend naar Red Bull Racing

Na zeven jaar absolute dominantie van Mercedes in de Formule 1, kreeg het team in 2021 voor het eerst wat uitdaging in de vorm van Max Verstappen van Red Bull Racing. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië werd de nieuwe machtsverhouding nog maar weer eens extra bewezen. Red Bull Racing wist de onafgebroken reeks overwinningen van Mercedes tot een halt te roepen door de titel bij de coureurs te veroveren.Lewis Hamilton onder de indruk van snelheid van Red Bull Racing

De snelheid van Red Bull Racing wordt erkend door niemand minder dan Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Hamilton is enorm onder de indruk van de prestaties van Red Bull Racing. Hij verklaarde tegen Reuters dat de auto van Red Bull Racing zo snel is dat het niet eens nut had om te gaan verdedigen. Tijdens zijn opmars kwam Verstappen Hamilton tegen op de baan, maar een spannend duel werd het bepaald niet. Hamilton werd snel genoeg verschalkt zodat Verstappen zich op de volgende auto kon richten.

Max Verstappen en Sergio Perez genieten van een voorsprong

Max Verstappen kreeg het vrij gemakkelijk voor elkaar om de teleurstellende Kwalificatie weg te poetsen en de race te winnen. Veel weerstand werd er ook niet geboden door zijn collega-coureurs, aangezien het voor de meesten snel duidelijk werd dat hun bolides niet opgewassen waren tegen de RB19. De RB19 lijkt in ieder opzicht een voorsprong te hebben op de concurrentie. Net als Mercedes in het begin van het hybride-tijdperk, genieten Verstappen en Sergio Perez ook nog eens van een raketsnelheid op het rechte stuk. Dit geeft beide coureurs een groot voordeel als het aankomt op inhalen en verdedigen.

Mercedes moet het concept omgooien

De dominantie van Red Bull Racing kan de sport voor sommige fans minder spannend maken, maar dat betekent niet dat het niet indrukwekkend is. Mercedes heeft in Bahrein aangegeven dat ze het concept willen omgooien en dat er werk aan de winkel is. Red Bull Racing heeft echter de heerschappij op de baan stevig in handen en het is nog maar de vraag of Mercedes het gat kan dichten. Voor nu kan Lewis Hamilton alleen maar toekijken hoe Max Verstappen en Sergio Perez er met de overwinningen vandoor gaan.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.


Verstappen bedankt voor Indy 500

Verstappen bedankt voor Indy 500

Wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om de Indy 500 te rijden. Hij voelt zich comfortabel als toeschouwer van dit evenement en heeft…