Hamilton: “Ik heb nog nooit zo’n snelle auto gezien”, verwijzend naar Red Bull Racing


Na zeven jaar absolute dominantie van Mercedes in de Formule 1, kreeg het team in 2021 voor het eerst wat uitdaging in de vorm van Max Verstappen van Red Bull Racing. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië werd de nieuwe machtsverhouding nog maar weer eens extra bewezen. Red Bull Racing wist de onafgebroken reeks overwinningen van Mercedes tot een halt te roepen door de titel bij de coureurs te veroveren.

Lewis Hamilton onder de indruk van snelheid van Red Bull Racing

De snelheid van Red Bull Racing wordt erkend door niemand minder dan Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Hamilton is enorm onder de indruk van de prestaties van Red Bull Racing. Hij verklaarde tegen Reuters dat de auto van Red Bull Racing zo snel is dat het niet eens nut had om te gaan verdedigen. Tijdens zijn opmars kwam Verstappen Hamilton tegen op de baan, maar een spannend duel werd het bepaald niet. Hamilton werd snel genoeg verschalkt zodat Verstappen zich op de volgende auto kon richten.

Max Verstappen en Sergio Perez genieten van een voorsprong

Max Verstappen kreeg het vrij gemakkelijk voor elkaar om de teleurstellende kwalificatie weg te poetsen en de race te winnen. Veel weerstand werd er ook niet geboden door zijn collega-coureurs, aangezien het voor de meesten snel duidelijk werd dat hun bolides niet opgewassen waren tegen de RB19. De RB19 lijkt in ieder opzicht een voorsprong te hebben op de concurrentie. Net als Mercedes in het begin van het hybride-tijdperk, genieten Verstappen en Sergio Perez ook nog eens van een raketsnelheid op het rechte stuk. Dit geeft beide coureurs een groot voordeel als het aankomt op inhalen en verdedigen.



Mercedes moet het concept omgooien

De dominantie van Red Bull Racing kan de sport voor sommige fans minder spannend maken, maar dat betekent niet dat het niet indrukwekkend is. Mercedes heeft in Bahrein aangegeven dat ze het concept willen omgooien en dat er werk aan de winkel is. Red Bull Racing heeft echter de heerschappij op de baan stevig in handen en het is nog maar de vraag of Mercedes het gat kan dichten. Voor nu kan Lewis Hamilton alleen maar toekijken hoe Max Verstappen en Sergio Perez er met de overwinningen vandoor gaan.