Shutterstock

Hamilton spreekt steun uit voor Susie Wolff in strijd tegen FIA


Lewis Hamilton heeft publiekelijk zijn steun uitgesproken voor Susie Wolff, die juridische stappen heeft genomen tegen de FIA. Hamilton benadrukt het belang van verantwoording en transparantie binnen de autosport, iets waar volgens hem momenteel een gebrek aan is.

Juridische actie na afgeblazen onderzoek

Woensdagavond maakte Susie Wolff, de directrice van F1 Academy, bekend dat ze de FIA juridisch zou aanvechten. Deze actie volgde op een onderzoek dat in december door de FIA werd gestart vanwege mogelijke belangenconflicten met haar man Toto Wolff, teambaas bij Mercedes. Hoewel de FIA het onderzoek snel stopte, eiste Wolff duidelijkheid over de redenen voor het initiële onderzoek, wat leidde tot haar besluit om juridische stappen te ondernemen.

Hamilton: Transparantie essentieel voor de sport

Lewis Hamilton, coureur voor Mercedes-AMG F1 Team, prees de moed van Wolff en stelde dat haar actie een belangrijk signaal afgeeft over de noodzaak van transparantie binnen de sport. “Dingen die achter gesloten deuren gebeuren: er is geen transparantie en er is duidelijk geen aansprakelijkheid,” aldus Hamilton. Hij ziet de juridische stappen van Wolff als potentieel begin van essentiële veranderingen binnen de FIA en de Formule 1, met name voor de positie van vrouwen.



Frustratie en teleurstelling bij Wolff

Susie Wolff uitte haar frustraties over het gebrek aan communicatie van de FIA en de manier waarop beschuldigingen tegen haar openbaar werden gemaakt. Op Instagram deelde ze haar teleurstelling over de handelswijze van de FIA en de negatieve impact die dit had op haar en haar familie. Ze benadrukte vastbesloten te zijn om duidelijkheid te krijgen over de gebeurtenissen.

Een indrukwekkende carrière buiten het circuit

Susie Wolff, voormalig F1-testcoureur, heeft zich na haar carrière binnen het racen actief ingezet voor diversiteit en inclusiviteit in de motorsport. Als directeur van de F1 Academy en oprichter van ‘Dare to Be Different’ werkt ze aan de carrières van vrouwen binnen de autosport. Onder haar leiding heeft het ROKiT Venturi Racing-team in de Formule E zijn meest succesvolle seizoen beleefd.

Een voortdurende discussie over diversiteit en transparantie

De acties en steun rondom Susie Wolff tonen een krachtige beweging binnen de autosportgemeenschap gericht op meer openheid, diversiteit en inclusiviteit. Het belang van deze waarden wordt steeds duidelijker, niet alleen binnen de Formule 1 maar in alle aspecten van de sport.