Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk 2022?

Het is hartje zomer en dat betekent dat de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk 2022 er aan komt! Komend weekend wordt de Franse GP verreden, maar hoe laat? En op welk circuit? En hoe staat het ervoor in het kampioenschap? 

Het ‘nieuwe’ Paul Ricard circuit

De Grand Prix van Frankrijk wordt sinds 2018 gereden op Paul Ricard, een circuit nabij Marseille. Dit circuit is werkelijk uniek vanwege zijn vele rechte stukken, met name in sector 1 en sector 2, en zijn gave bochtencombinaties in de laatste sector. Paul Ricard is hierdoor een circuit waar veel ingehaald kan worden, iets wat afgelopen Grands Prix dan ook vaak gebeurde. Spektakel is dus zo goed als gegarandeerd!

Paul Ricard in cijfers

  • het circuit is 5,809 kilometer lang
  • de snelste ronde is in handen van Vettel, die in 2019 in zijn Ferrari een tijd van 1:32.740 noteerde
  • het circuit kent in totaal 15 bochten

GP van Frankrijk afgelopen seizoenen

De afgelopen seizoenen was de Franse GP niet altijd even spannend. In 2018 — toen het F1-circus voor het eerst in 10 jaar weer in Frankrijk neerstreek — won Hamilton, werd Verstappen tweede en eindigde Raikkonen als derde. Het jaar daarop was het wederom Hamilton die er met de overwinning vandoor ging, ditmaal voor teamgenoot Valtteri Bottas en Ferrari-coureur Leclerc. Verstappen eindigde als vierde. 

In 2020 werd de race gecanceld, maar in 2021 won Verstappen de Grand Prix. Hier ging een gave en vermakelijke strijd met Hamilton aan vooraf. Red Bull en Mercedes hadden namelijk een andere bandenstrategie, waardoor Verstappen in de slotfase van de race een gat van 18 seconden moest dichtrijden. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Wat mogen we verwachten?

Ook dit seizoen zal het er om spannen. Red Bull en Ferrari en Verstappen en Leclerc zijn enorm aan elkaar gewaagd. Het is daarom elk weekend spannend om te zien welk team de bovenhand heeft. Zo was het afgelopen GP Ferrari dat het beste voor de dag kwam. 

Daarnaast zal het ook in het middenveld er om spannen. Mercedes lijkt nu echt the best of the rest te zijn, maar waar teams als Alfa Romeo, Alpine, Haas en McLaren in de pikorde staan is niet duidelijk, helemaal niet op een circuit als Paul Ricard. Wij verwachten daarom een hevige strijd in het middenveld, net zoals telkens elk andere Grand Prix dit seizoen. Vooral  McLaren-coureur Daniel Ricciardo zal zich dit weekend willen bewijzen, aangezien zijn positie bij het Britse team steeds meer onder druk komt te staan. 

Achterin het veld zullen waarschijnlijk Williams en Aston Martin met elkaar de strijd aangaan. 

Hoe laat begint de GP van Frankrijk? 

De Grand Prix van Frankrijk 2022 is een traditioneel raceweekend zónder sprintrace. De tijden zijn daarom als volgt:

  • Vrije Training 1: vrijdag 22 juli 14:00
  • Vrije Training 2: vrijdag 22 juli 17:00
  • Vrije Training 3: zaterdag 23 juli 13:00
  • Kwalificatie: zaterdag 23 juli 16:00
  • Race: zaterdag 23 juli 13:00

Casino Scout Nederland
F1Head