Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2022?

Na de Franse GP afgelopen weekend is het alweer tijd voor de Grand Prix van Hongarije van 2022. Vorig jaar was het Esteban Ocon die onverwachts won, maar wat kunnen we dit jaar verwachten? En hoe laat begint de Hongaarse Grand Prix dit jaar? We zetten het voor je op een rijtje. 

Hungaroring 

De Hongaarse GP wordt traditiegetrouw gereden op de toepasselijk genaamde Hungaroring, een alom geliefd circuit met leuke, speelse bochten combinaties en meerdere rechte stukken. Qua inhaalmogelijkheden is dit circuit geen uitblinker: nagenoeg alle actie vindt plaats in bocht 1 tot en met bocht 4. De rest van het circuit kent simpelweg te veel bochten en is te smal om in te halen. Desondanks is de Hungaroring een geliefd circuit voor zowel coureurs als fans.

In cijfers

  • de Hungaroring is 4,381 kilometer lang 
  • de totale raceafstand is 306,630 kilometer (ofwel 70 ronden)
  • het ronderecord, een keurige 1:16.627, staat op naam van Lewis Hamilton
  • het circuit kent in totaal 14 bochten
  • de coureur met de meeste overwinning is Lewis Hamilton, die hier maar liefst 8 keer won

GP van Hongarije afgelopen jaren

Vorig jaar was de Grand Prix van Hongarije een van de beste en meest verrassende races van het seizoen. Titelrivalen Verstappen en Hamilton zat het niet mee (crash & slechte bandenstrategie), waardoor het uiteindelijk de Fransman Esteban Ocon was die er met de overwinning vandoor ging.

Ook in 2020 was de race spannend, met name voor Nederlandse fans. Verstappen kreeg het toen namelijk in het rondje naar de grid voor elkaar om zijn bolide in de muur te zetten, waardoor zijn monteurs binnen enkele minuten een spoedreparatie moesten uitvoeren. Dit lukte, waardoor hij uiteindelijk als tweede eindigde, zo’n 9 seconden achter Lewis Hamilton. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Wat kunnen we verwachten? 

Dit seizoen zijn het niet Red Bull en Mercedes die met elkaar strijden, maar Red Bull en Ferrari en Verstappen en Leclerc. Echt spannend is het kampioenschap momenteel echter niet: Verstappen staat meer dan 60 punten voor in het kampioenschap en lijkt onderweg naar zijn tweede wereldkampioenschap. Dat gezegd: het seizoen is nog jong en Leclerc zal naarmate het seizoen vordert steeds gretiger worden en meer bereid zijn risico’s te nemen. Helemaal na zijn uitvalbeurt op Paul Ricard zal Leclerc gretig zijn om zijn achterstand te verkleinen. 

Een andere interessante ontwikkeling is dat Mercedes beetje bij beetje lijkt aan te haken bij Ferrari en Red Bull. Zo finishte beide Zilveren Pijlen in Frankrijk op het podium, iets wat ze in Hongarije waarschijnlijk willen herhalen.  

In het midden- en achterveld is het traditiegetrouw volstrekt onduidelijk welk team de bovenhand heeft. Afgelopen Grand Prix leken zowel Alpine als McLaren vrij sterk, al lijkt het onwaarschijnlijk dat Ocon zijn overwinning van vorig seizoen dit jaar zal herhalen. Achter deze teams vechten Alpha Tauri, Haas, Aston Martin, Alfa Romeo en Williams het met elkaar uit. 

Hoe laat begint de Grand Prix van Hongarije?

De tijden van de Grand Prix van Hongarije 2022 zien er als volgt uit: 

  • Vrije Training 1: vrijdag 29 juli 14:00
  • Vrije Training 2: vrijdag 29 juli 17:00
  • Vrije Training 3: zaterdag 30 juli 13:00
  • Kwalificatie: zaterdag 30 juli 16:00
  • Race: zondag 31 juli 15:00

Casino Scout Nederland
F1Head