Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Kan Max Verstappen het record van Vettel evenaren?


Het zal dit weekend wel heel erg spannend worden, want tijdens de eerste race na de F1 zomerstap zou het zomaar kunnen zijn dat Max Verstappen het record van Sebastian Vettel zal evenaren. Het is in ieder geval wel mogelijk! Als het zou zijn dat Max Verstappen wereldkampioen wordt, dan ligt het grotendeels aan zijn eigen prestaties. Maar zijn teamgenoot Sergio Perez speelt hierin ook een rol. Momenteel heeft Verstappen 125 WK-punten voorsprong in het huidige kampioenschap, toch is dat nog niet voldoende om de titel officieel te kunnen veroveren.

Wat zijn de mogelijkheden?

De F1 is weer in Japan na de GP van Nederland, Italië en Singapore. Vorig jaar heeft hij hier ook de wereldtitel gepakt. Stel dat Verstappen maximaal zal scoren, dan zal hij in Japan de wereldtitel behalen, maar dan moet Perez de nummer twee in de WK-stand 12 punten of minder scoren, gemiddeld gezien dan de komende races. Maar als Perez nu gemiddeld beter is de komende wedstrijden, dan is een andere optie de GP van Qatar. Stel dat Perez dan 13-18 punten gemiddeld behaald, dan wordt Verstappen in Losail wereldkampioen. Maar hij dan wel maximaal scoren.



Spannend tot het eind!

Het mag duidelijk zijn dat het de komende tijd erg spannend gaat worden bij de F1. Maar vanaf morgen kan er volop genoten worden bij het Circuit Zandvoort en dat is ook wat velen zullen doen.