Lewis Hamilton niet langer de belangrijkste coureur binnen Mercedes?

De relatie tussen Lewis Hamilton en Mercedes lijkt de laatste tijd wat scheurtjes te vertonen. Hoewel ze jarenlang onverslaanbaar waren, kon Mercedes Hamilton vorig seizoen geen winnende auto bieden en ook dit jaar ziet het er niet goed uit. Hamilton heeft al laten weten dat hij ontevreden is over de auto en dat de achterkant niet doet wat hij wil.Hamilton niet tevreden met de auto

Volgens Motorsport.com voelt Hamilton zich ongemakkelijk in zijn bolide door het gebrek aan Downforce aan de achterkant. Zelfs als er meer Downforce zou worden toegevoegd, zou er volgens Hamilton nog steeds iets mis zijn met de auto dat hij nog nooit eerder heeft ervaren.

Deze ontevredenheid heeft volgens The-Race ertoe geleid dat Hamilton niet langer als eerste coureur binnen Mercedes wordt beschouwd. George Russell lijkt beter om te kunnen gaan met de problematische auto en wordt daarom nu als eerste coureur behandeld.

Niet meer de eerste coureur?

In het midden van zijn relatief tevreden weekend gaf Hamilton een duidelijke hint dat hij niet langer de grote hoop van Mercedes is, tenzij er iets drastisch verandert aan de auto. The-Race benadrukt dat dit betekent dat Mercedes niet langer kan rekenen op een geniale ingeving van Hamilton en dat Russell nu de belangrijkste coureur van het team is.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Zowel Hamilton als Toto Wolff hebben verklaard dat er een fundamenteel probleem is met de 2023 Mercedes. Vooral Hamilton wordt hierdoor beperkt en dat zal zo blijven totdat er veranderingen worden doorgevoerd, aldus Scott Mitchell-Malm.

Deze uitspraken suggereren dat de relatie tussen Hamilton en Mercedes momenteel niet optimaal is en dat er veranderingen nodig zijn om deze te herstellen. Het is nog niet bekend of Hamilton bij het team zal blijven of elders op zoek zal gaan naar een nieuwe uitdaging. In ieder geval lijkt het erop dat Russell voorlopig de belangrijkste coureur van Mercedes zal zijn en dat Hamilton genoegen zal moeten nemen met een ondersteunende rol, tenzij er drastische verbeteringen worden doorgevoerd aan de W14.
Verstappen bedankt voor Indy 500

Verstappen bedankt voor Indy 500

Wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om de Indy 500 te rijden. Hij voelt zich comfortabel als toeschouwer van dit evenement en heeft…