Logan Sargeant maakt eerder dan gepland debuut in de Formule 1

Logan Sargeant zal in 2023 zijn debuut maken in de Formule 1 namens Williams, een jaar eerder dan gepland. Dit was het oorspronkelijke plan van Williams, maar de prestaties van Sargeant brachten het management op andere gedachten.

Vervanger voor Latifi

Sargeant, een coureur uit Fort Lauderdale, werd aangewezen als de vervanger van Nicholas Latifi en zal teamgenoot zijn van Alexander Albon voor het F1-seizoen van 2023. Dit was echter niet al vooraf bedacht, want Williams wilde Sargeant eerst laten rijpen in de F2.

Volgens Sven Smeets, sportief directeur bij Williams, was het oorspronkelijke plan om Sargeant twee jaar in de F2 te laten rijden. Gedurende het seizoen werd echter al snel duidelijk dat hij mogelijk geen tweede seizoen nodig had. Silverstone werd aangewezen als het punt waar Sargeant echt indruk begon te maken, met overwinningen in de hoofdrace.

Oscar Piastri

Een deal om Oscar Piastri te huren van Alpine viel echter in het water toen Fernando Alonso plotseling vertrok naar Aston Martin, waardoor er een plek vrijkwam bij Alpine voor Piastri. Dit maakte de weg vrij voor Sargeant, die als onderdeel van de Williams Academy doorgeschoven werd als voornaamste kandidaat voor het zitje bij Williams. Met zijn vierde plaats in het afgelopen F2-kampioenschap heeft Sargeant zijn plek op de F1-grid verzekerd.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Het is duidelijk dat Sargeant een grote indruk heeft gemaakt op Williams en de F1-wereld, met zijn prestaties in de F2. Hij zal nu een nog grotere uitdaging aangaan als deel van het Williams team in de Formule 1, en we kunnen niet wachten om te zien hoe hij zich zal ontwikkelen in de komende jaren.

Casino Scout Nederland
F1Head