Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Mercedes kondigt nieuwe reserve coureur aan voor 2024


Frederik Vesti wordt de nieuwe reservecoureur voor het Formule 1-team van Mercedes in het seizoen 2024. Hij zal deze rol naast Mick Schumacher vervullen en staat klaar om in te vallen voor Lewis Hamilton of George Russell. Vesti, die reeds deel uitmaakte van het Mercedes Junior Team, heeft zich bewezen in de Formule 2 en was al betrokken als test- en ontwikkelingscoureur bij Mercedes.


Nieuwe versterking voor Mercedes

Mercedes zal in 2024 kunnen rekenen op Frederik Vesti als een van hun reservecoureurs. De Deense coureur, die al eerder indruk maakte in de Formule 2, zal samen met Mick Schumacher klaarstaan om in te vallen voor Lewis Hamilton of George Russell indien nodig. Dit nieuws werd onthuld nadat Vesti een succesvol seizoen in de Formule 2 achter de rug had, ondanks dat hij de titel net misliep.Achtergrond van Frederik Vesti

Vesti sloot zich in 2021 aan bij het Mercedes Junior Team en toonde zijn talent door in 2023 de meeste overwinningen in de Formule 2 te behalen. Hij eindigde het seizoen slechts elf punten achter kampioen Theo Pourchaire. Zijn ervaringen in de Formule 1 bestaan al uit enkele testmomenten, waaronder de Young Driver test in Abu Dhabi en deelnames aan vrije trainingen voor de Grands Prix van Mexico City en Abu Dhabi.

Ervaring in de autosport

Buiten zijn Formule 2-carrière neemt Vesti deel aan zes races in de European Le Mans Series voor Cool Racing. Deze stappen in zijn carrière benadrukken zijn veelzijdigheid en potentieel in de autosport. Mick Schumacher, met wie Vesti de rol van reservecoureur deelt, komt dit seizoen uit in het World Endurance Championship voor Alpine, wat enkele planningconflicten met zich meebracht voor Mercedes en mede de reden is voor de keuze voor twee reservecoureurs.